Baharda gidebileceğiniz 6 destinasyon

Baharda gidebileceğiniz 6 destinasyon

Baharın yaklaşması ile birlikte pek çok kişi Nisan-Mayıs ayları hafta sonları için tatil planlarını yapmaya başladı.

Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiği ‘’Akıllı Paket Tur Sistemi’’ ile turizme farklı bir soluk getiren Café Tur, hafta sonu kaçamakları için sevdiği kişiyle birlikte başka bir ülkede güne uyanmak  isteyenler için uygun fiyatlara gidilebilecek yurt dışı tur alternatiflerini listeledi.

Cuma gününden çıkılacak 2 veya 3 gecelik romantik yurt dışı tatil planlarının çok cazip olduğunu  söyleyen Café Tur Ürün ve Satış Direktörü Derya Över; Paris, Prag, Roma, Barselona gibi isimleri aşkla anılan Avrupa kentlerine gerçekleştirilecek city break hafta sonu seyahatine çıkmanın, eskiye göre artık çok daha kolay olduğunu belirtti ve bizlere bazı önerilerde bulundu.

PARİS HER ZAMAN İYİ BİR FİKİRDİR

Romantizm ve aşk deyince akla ilk gelen şehrin Paris olduğunu ve Paris’in bu popülerliğini her zaman koruduğunu belirten Över; ‘’Paris’te attığınız her adımda romantizmi hissedebilirsiniz. Eiffel Kulesi’nin muhteşem manzarasından şehri izleyebilir, sevdiğinizle Champs-Élysées’de elele yürüyebilir, Seine Nehri’nde romantik bir tekne turuna katılabilir, Montmartre sokaklarından Fransız sanatının kalbine inebilir veya Paris’in meşhur kafelerinden birinde kahvenizi yudumlarken, şehrin bu romantik ve olağanüstü atmosferini soluyabilirsiniz. Kısacası Paris her zaman iyi bir fikirdir.’’ dedi.

VİZE SORUNU YAŞAYANLAR İÇİN TANIDIK BİR ŞEHİR; BELGRAD

Vizesi olmayan ya da vize başvurusu için geç kalanlar için de Osmanlı’dan kalma tanıdık motifleriyle misafirlerini büyülü bir seyre davet eden Belgrad’ın hem vize istememesi, hem de uygun fiyatlara kolaylıkla gidilebilmesi açısından harika bir yurt dışı tatil alternatifi olduğuna değinen Över; ‘’Belgrad, özellikle son yıllarda eğlenceli gece hayatıyla ve farklı lezzetleri bir arada barındıran meşhur mutfağıyla yurt dışına gidenlerin gözdesi olmuş durumda. Bunun dışında, Belgrad’ı yaşamak için  akşam üzeri Kineza Milosa Caddesi’nde bir yürüyüş yapabilir, Skadarlija Semti’nin bohem kafelerini keşfedebilir, şehrin en ünlü caddesi Knez Mihajlova’da alışverişe çıkabilir veya Tuna Nehri’nde romantik bir tekne turuna katılabilirsiniz.’’ şeklinde sözlerini sürdürdü.

YÜZ KULELİ ŞEHİR; PRAG

Bugün, Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirleri arasındaki yerini almış ve Ortaçağ havasını modern dünya içerisinde de yaşayabileceğiniz ender şehirlerden biri Prag’ın tarihi dokusu ve atmosferiyle güzel bir tercih olacağını belirten Över; ‘’Prag, rahatlıkla adapte olacağınız ve romantizmi doruklarda yaşabileceğiniz bir şehir. Petrin Tepesi’nden şehrin manzarasını izleyebilir, Vlata Nehri üzerinde tekne turu yapabilir, bisiklet kiralayıp şehri keşfedebilir, Astronomik Saat gösterilerine veya Ortaçağ Geceleri’ne katılarak zamanda yolculuk yapabilirsiniz. Birçok farklı aktivite olanağı ve gezmeye doyamayacağınız tarihi sokaklarıyla Prag, oldukça cazip bir alternatif.’’ dedi.

MUHTEŞEM GÜZELLİK; ROMA

Hiç Roma’ya gitmemiş ancak Paolo Sorrentino’nun The Great Beauty (Muhteşem Güzellik) isimli filmini izlemiş birisinden Roma’yı anlatmasını istesek, kesinlikle ‘’Roma anlatılmaz, yaşanır’’ cümlesini duyabiliriz. Roma’nın, ‘’Dünyanın Başkenti’’ lakabını kesinlikle hak ettiğini belirten Över; ‘’ Her köşe başında sizi başka bir sanat harikasının yakaladığı Roma’da, jestleriyle insanın içini ısıtan heyecanlı insanların pizzayla şenlenip espresso’yla uzayan keyifli sofralarında yerinizi alabilir, İspanyol Merdivenleri’ne oturup manzaranın keyfini çıkarabilir, Aşk Çeşmesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Roma’da yapılması gerekenler listesi oldukça kabarık, gayet uygun fiyatlarla Dünyanın Başkenti’ni ziyaret etmek ve kendinizi Roma’nın mistik atmosferine bırakmak keyifli, harika bir alternatif olabilir.’’ dedi.

SANAT VE ASALETİN KENTİ; VİYANA

Son yıllarda, dünyanın en yaşanabilir kentleri sıralamasında ilk 3’ten düşmeyen Viyana’nın tam bir sanat şehri olduğuna değinen Över;  baharı Viyana’da karşılamak isteyenler ve tabiki sevgililer için, Grinzig Meyhaneleri’nde ve keman eşliğinde bir akşam yemeğine çıkmak, Opera Evi’nde Figaro’nun Düğünü gösterisini izlemek, burnunuza usul usul dokunan taze kahve kokusu ve bir Mozart senfonisi eşliğinde at arabalarıyla şehri gezmek veya Dünya’nın en eski hayvanat bahçesi Tiergarten’i görmek, Viyana’da romantizmi yakalamak için yapılacaklar listesinde.’’ dedi.

TUNA’DA GÜN BATIMI; BUDAPEŞTE

Müziğin sesinin hiç kısılmadığı, eğlencenin ve hareketin hiç bitmediği Budapeşte’nin Orta Avrupa tutkunları için vazgeçilmez olduğunu belirten Över; baharda Budapeşte’de geçirilecek güzel bir hafta sonunda, Varhegy Tepesi’nin eşsiz manzarasını seyrettikten sonra, Varosliget Parkı’nda bir akşam yürüyüşü yapmanın ve Cigan Müziği eşliğinde bir akşam yemeği yemenin mükemmel bir alternatif olduğuna değindi.

Derya Över sözlerini şöyle tamamladı. “Mart ayı başında www.cafetur.com sitemizi yeniledik. Sitemiz kullanıcı dostu arayüzü, misafirlerimize aradıklarını daha hızlı ve bol alternatifli olarak bulabilmelerini sağlayan inovatif teknolojisi ile şimdi çok daha işlevsel hale geldi. Artık hayallerinin tatiline çıkmak isteyen misafirlerimizin sitemizi ziyaret etmelerini bekliyoruz.”