Bakan Akar Suriye'ye dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Bakan Akar Suriye'ye dönen Suriyeli sayısını açıkladı
Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, büyük felaketin ardından ülkesine dönen Suriyeli sayısının 20 bini aştığını söyledi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat sabahı saat: 04.17'de yaşanan 7.7 büyüklüğündeki deprem yüreklerimizi kavurdu. Bu depremden 9 saat sonra ise saat: 13.24'te acının adresi 7.6'lık depremle Elbistan oldu.

İki büyük felaket, 43 bin vatandaşımızı bizden koparırken, gerisinde de enkaz haline dönen on binlerce bina bıraktı. Depremde, savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan binlerce Suriyeli de can verdi.

Enkazdan çıkarılan Suriyelilerden bir kısmı yakınları tarafından defnedilmek üzere ülkelerine götürüldü. Bunun yanı sıra binlerce Suriyeli de ülkesinde yaşama kararı aldı.

"SURİYELİLER TÜRKİYE'YE GELİYOR" İDDİASI

Milli Savunma Bakan Akar, "Depremin ardından Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye akın halinde giriş yaptığı" iddialarını da şöyle değerlendirdi:

"Bu kesinlikle doğru değil. Hudutta yaptığımız incelemelerde, askeri ve sivil erkanla yaptığımız görüşmelerde, sınır hattımızdaki askeri birliklerimizde yaptığımız denetlemelerde ve hudut kapılarında yaptığımız görüşmelerde yoğun bir şekilde konuyu görüştük.

Kesinlikle bu iddialar gerçek dışı. Türkiye'de yaşayan Suriyeli vatandaşlar evlerini ve yakınlarını kaybetmeleri nedeniyle kendi topraklarına dönüyor.

"RAKAM 20 BİNİ GEÇTİ"

Tek yönlü olarak Türkiye'den Suriye'ye doğru evlerine ve topraklarına dönen Suriyeli vatandaşlar var. Şu anda bu rakamın 20 bini geçtiğini takip ediyoruz."