Bakan Çavuşoğlu'ndan İzlanda açıklaması: Gereğini yapacağız

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, A Milli Takımımızın İzlanda Havaalanı'nda gördüğü kötü muameleye ilişkin ''Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın'' dedi.

Konya'dan özel uçakla Keflavik Havalimanı'na gelen milli takım kafilesi, ülkeye girişleri sırasında İzlandalı yetkililer tarafından yaklaşık 2 saat pasaport kontrolünde bekletildi. 

Milli oyuncuların özel eşyalarının detaylı arandığı ve uzun süre pasaport kontrolünde tutulduğu öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Milli Takımımızın İzlanda Havaalanı'nda gördüğü muamele kabul edilemez. Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın" dedi.

İBRAHİM KALIN: KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda İzlanda ile yapacağı maç için bu ülkeye gelişinde havaalanında maruz kaldığı muameleye tepki gösterdi. Kalın, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Milli takımımıza İzlanda’da yapılan saygısızlık kabul edilemez ve gereği yapılacaktır. Girişim başlatılmıştır. Devletimiz ve milletimiz milli takımın yanındadır. En güzel cevabı milli takımımız sahada verecektir."

A Milli Takım'a İzlanda'da büyük saygısızlıkA Milli Takım'a İzlanda'da büyük saygısızlık

 

Seçiniz...