Bakan Eşleri, Sığınmacı Kadınlarla Bir Araya Geldi

Bakan Eşleri, Sığınmacı Kadınlarla Bir Araya Geldi

İçişleri Bakanı Ala'nın eşi Gülseren Ala ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık'ın eşi Nigar Işık, Suriyeli sığınmacı kadınların sorunlarını dinledi

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın eşi Gülseren Ala ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın eşi Nigar Işık, Suriyeli sığınmacı kadınlarla bir araya gelerek kadınların sorunlarını dinledi.

Başkent Kadın Platformu tarafından Ulucanlar Cezaevi Müzesi Kadınlar Koğuşu Toplantı Salonu'nda, Suriyeli sığınmacı kadınlarla tanışmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe İçişleri Bakanı Ala'nın eşi Gülseren Ala, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık'ın eşi Nigar Işık, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Afyon Milletvekili Hatice Dudu Özkal ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Etkinlikte konuşan Konya Milletvekili Usta, Suriye'de 2010'dan bu yana bir iç savaş sürdüğüne işaret ederek, yaşanan olayların herkesin başına gelebileceğini belirtti.

Türkiye'nin, yardıma muhtaç kişilere elinden gelen desteği verdiğini söyleyen Usta, şunları kaydetti:

"Yetişemediğimizin farkındayız, eksik kalan noktalar var. Bizler sizi canı gönülden seviyoruz ve bugüne kadar yaptıklarımızın daha iyisini yapmak için elimizden gelen neyse yapmaya da devam edeceğiz. Biz hiçbir zaman 'neden, niye geldiniz' diyecek konumda insanlar değiliz. Şunun çok iyi farkındayız, burada kimse suçlu değil, burada aslında büyük bir dünya ayıbı yaşanmakta. Savaşa 'dur' demesi gereken kişilerin susmasından dolayı yaşanan dramlara karşı duygusuz ve hissiz insanların suçlu olduğu bir noktadayız."

Suriyeli kadınlara, "Örnek bir mücadele sergiliyorsunuz. Kim bilir hangi güçlükleri aşarak buraya kadar geldiniz, pes etmediniz" şeklinde seslenen Usta, kadınların, Suriye'nin yeniden inşası için çok büyük bir role sahip olduklarını dile getirdi.

Başkent Kadın Platformu Derneği Başkanı Fatma Alan da etkinlikle, Suriyeli sığınmacı kadınların dertlerini paylaşmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Etkinliğe destek olanlara teşekkür eden Alan, Suriyeli sığınmacı kadınların sosyal hayata entegrasyonu için farklı projeler hayata geçireceklerini kaydetti.