Bakan Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı sınırda

Bakan Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı sınırda

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Salih Zeki Çolak sınırda...

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hatay'da sınır birliklerinde incelemelerde bulundu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçakla Hatay Havalimanı'na gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı, Hatay Valisi Erdal Ata ve 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel karşıladı. Havalimanı'ndan helikopterle ayrılan Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, Reyhanlı İlçesi'ndeki sınırın sıfır noktasında bulunan Bükülmez Karakolu'na indi. Burada inceleme yapan heyet, nöbet kulesinde askerlerden tekmil alarak Suriye'nin Afrin tarafını gözetledi. Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, burada askerlerle birlikte öğlen yemeği de yedi.

SINIRDAKİ DUVAR ÇALIŞMALARI DA DENETLENDİ

Suriye sınırına örülen beton duvar çalışmalarını da inceleyen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, askeri yetkililerden bu konuda süren çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Heyetin sınır birliklerindeki incelemeleri devam ediyor.

Bu incelemeleri sırasında bir açıklama yapan Bakan Işık, "Her türlü provokatif eylemler konusunda da dikkatliyiz. Alınan tedbirleri yerinde inceliyoruz" dedi.

DHA