Bakan Soylu'dan yurt eylemleri açıklaması

Bakan Soylu'dan yurt eylemleri açıklaması
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yurt eylemleriyle ilgili yaptığı açıklamada, ''24 ildeki eylemlere 2243 kişi katıldı, bunlardan 310'u öğrenci'' dedi. Soylu ayrıca, marjinal sol grupların eylemlerle ilişkili olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Kabine Toplantısı'nın ardından fahiş fiyatlara barınma eylemi düzenleyen öğrencileri hedef aldı.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın'da gerçekleşen Emniyet Genel Müdürlüğü 'Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu'nda konuştu. Soylu, üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrencilerin başlattığı "Barınamıyoruz" eylemi üzerine, protestolara katılanların öğrenci olmadığını iddia etti.

LGBTİ'Yİ "ÖRGÜT" SAYDI
Soylu, 24 ildeki eylemlere 2 bin 243 kişinin katıldığını, bunlardan yalnızca 310'nun öğrenci olduğunu, bunların da tamamına yakınının yurt başvurusu olmadığını söyledi.

Boğaziçi eylemlerini hatırlatan Soylu, "Barınamıyoruz" protestoları üzerine de "Sol marjinal grupları" suçladı. Soylu, gözaltılara ilişkin "LGBTİ"yi de örgüt sayarak, 8 örgütün eylemlerle ilişkili olduğunu öne sürdü.

Soylu şunları söyledi:

"Merkez kampüste 108 gözaltı yapmıştık. Bunların 101'inin Boğaziçi Üniversitesi ile hiçbir resmi, hukuki, öğrencilik veya mezuniyet bağı yoktu. Bunların da 79'u DHKP-C, TKP-ML ve diğer terör örgütlerinin üyesi olan kişilerdi. Bugüne dönelim, 'Yurt bulamayan öğrenciler' bahanesiyle bir dizi eylem yapıldı. Ülke genelinde 24 ilde toplam 114 eylem ve etkinlik gerçekleştirildi. 24 ildeki eylemlere 2 bin 243 kişi katıldı, mükerrerleri düşersek eylemlere 2 bin 57 kişi katıldı. Bunlardan 310'u öğrenci. Bunların da tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmuyor. Bunların daha ziyade sol marjinal gruplara müzahir olduğu belirlendi. Bunların da 6'sının PKK/KCK, 6'sının MLKP, 5’inin TKKKÖ, 2'sinin TKP Kıvılcım, 1'inin FETÖ/PDY, 1'inin TKİP, 1’inin DKP, 4'ünün de 'beni çok seven' LGBTİ üyesi olduğu tespit edildi."