Bakan Tüfenkci'den Şehit Ailelerine Ziyaret

Bakan Tüfenkci'den Şehit Ailelerine Ziyaret

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, şehit polisler Gaffari Güneş ve Oğuzhan Günaydın'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu- Tüfenkci: - "Sizler ve çocuklarımız bize, millete emanet"

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki trafik kazasında şehit düşen Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürü Gaffari Güneş ve PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit edilen özel harekat polisi Oğuzhan Günaydın'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Tüfenkci, beraberinde Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile ilk olarak trafik kazasında şehit düşen Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürü Güneş'in, Malatya'nın Yazıhan ilçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki babaevine gitti.

Burada şehit yakınları tarafından karşılanan Bakan Tüfenkci, şehidin babası Ali Güneş'e başsağlığı diledi. Bir süre baba Güneş ile sohbet eden Tüfekci, daha sonra yakınlarda oturan şehidin eşi Esin Güneş'in evine geçti.

Şehit eşine sabır dileklerini ileten Bakan Tüfenkci, "Rabbim sizlere güç kuvvet versin. İnşallah vatana, millete yararlı çocuklar yetişmesine vesile olursunuz. Sizin her zaman güçlü olmanız lazım. Sizler ve çocuklarımız bize, millete emanet." dedi.

Eşini üzmemek için elinden geleni yaptığını anlatan Esin Güneş, "Canı yanmasın diye telefon bile açmıyordum. 'O işin gücün içerisinde bir de ben yük olmayayım' diyordum son zamanlarda, 'bir de ben daraltmayayım' diyordum ama nefesi gitti. Telefonu gelir, sesini duyardık. Bu bize yetiyordu. Ama artık onu bile duyamayacağız, göremeyeceğiz. Benim yavrularım bir daha babalarını göremeyecek, hissedemeyecek, dokunamayacaklar. Rabbime o kadar yalvardım 'Yakın Mardin meydanında bir ateş, beni de atın içine, roketlerini, taşlarını, mermilerini her şeylerini bana atsınlar, yeter ki yüreklerindeki nefret tohumları gitsin Rabbim' dedim. Yeter ki gitsin ben gideyim hiçbir şey değil ama artık canlar gitmesin. Hiç kimsenin canı yanmasın." diye gözyaşı döktü.

Bakan Tüfenkci, daha sonra beraberindekilerle Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit edilen ve bugün defnedilen özel harekat polisi Oğuzhan Günaydın'ın Battalgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi Narlı Sokağı'ndaki babaevine gitti.

Burada şehit yakınları ve baba Ali Günaydın ile sohbet eden Bakan Tüfenkci, şehide Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.