Bakanlar Kurulu okulların açılışı kararı için toplandı

Bakanlar Kurulu okulların açılışı kararı için toplandı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki kabine toplantısı başladı. Beştepe'de gerçekleşen toplantıda tatil ve bayramın etkisiyle artan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı önlemler konuşulacak.

Okulların açılış tarihi ertelenecek mi? Koronavirüs yasakları geri mi dönecek? İşte bu kritik konuların masaya yatırılacağı Bakanlar Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de başladı.

Vaka sayılarının artış yaşandığı bölgelerde tedbir uygulamalarına dönük atılacak adımlar değerlendirilecek. Toplantının bir diğer konusu da okullarda başlaması planlanan örgün eğitimle ilgili olacak.

Hürriyet’in aktardığına göre kabinede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgının seyriyle ilgili Türkiye’deki son durum, okullarda alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hakkında kabineye detaylı bir bilgilendirme yapacak.

İstanbul Sözleşmesi de konuşulacak

Tartışmaları süren İstanbul Sözleşmesi konusunda ilgili bakanların yapılan çalışmalar hakkında bilgi sunması da bekleniyor. Kabinede bakanların sözleşmeye dönük görüşlerini alması beklenen Erdoğan, en kapsamlı değerlendirmeyi ise bu hafta AK Parti'de gerçekleştireceği MYK toplantısında yapacak.

Seçiniz...