Bakanlık K-Pop akımını mercek altına aldı

Bakanlık K-Pop akımını mercek altına aldı
Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençleri ailelerinden uzaklaştırdığı, cinsiyetsiz bir hayata yönlendirdiği gibi eleştirilere hedef olan K-Pop akımı için düğmeye bastı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tüm dünyadaki genç kesimleri etkileyen, son olarak İstanbul’da üç kız çocuğunun Güney Kore’ye gitmek için evden kaçması üzerine Türkiye’de de tekrar tartışılan K-Pop (Güney Kore merkezli pop kültürü) akımını mercek altına aldı.

Milliyet’e verilen bilgiye göre bakanlık, “popüler kültür ve çocukların sağlıklı gelişimi” konusunda çalışmalar yapıyor.

 İnternet ile küçülen dünyada diğer ülkelerin kültürleri ve müziklerinin gençleri daha çok etkilediğini belirten Bakanlık, “Kitle iletişim araçları, internet, teknoloji ve dijitalleşme güçlerinden ustaca yararlanan ülkelerde oluşan akımlar, bu küresel dalganın akıntısına kapılan milyonlarca hayran sayesinde bir yandan bazı ülkelerin ulusal imajının olumluya çevrilmesinde başta rol oynarken, diğer yandan ülke ekonomisinin gelişmesine önemli katkılar sağlamakta” tespitini yaptı.

Bakanlığın değerlendirmesinde “Böylece birbirinden çok farklı ülke, millet, kültür, dil ve din farklılığına sahip olan küresel popüler akımların hayranları, gündelik hayatlarında ortaklaşa tükettikleri popüler ürünler sayesinde ortak bir yaşam tarzına sahip olmuştur” denildi.

Milliyet