Bakırköy Belediyesi işçileri eylemde

Bakırköy Belediyesi işçileri eylemde
Güncelleme:

Bakırköy Belediyesi'ne bağlı bir grup işçi, toplu iş sözleşmelerinin 3 yıldır sonuca bağlanmadığını söyleyerek CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yaptı

Bakırköy Belediyesi çalışanı bir grup işçi, 2018 yılından bu yana ücretlerinde düşüş yaşandığı ve toplu iş sözleşmelerinin 3 yıldır sonuçlandırılmadığı gerekçesiyle Şişhane'deki CHP İstanbul İl Binası önünde eylem yaptı. Ellerinde pankart ve dövizlerle saat 12.00'de il binası önünde bir araya gelen işçiler Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu aleyhine sloganlar attı. 

Sorunlarını, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda salı ve perşembe günleri yaptıkları eylemlerle dile getirdiklerini hatırlatan işçiler, CHP İl Binası önünde gerçekleştirdikleri eylemle de hak, hukuk, adalet, demokrasi ve özgürlük taleplerinde bulunduklarını söyledi. 

Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Ücretlerimizi düşürmüş ve toplu sözleşmemizi yapmamıştır. 2018'de 120 milyon olan yıllık personel gideri, 2020 yılında 90 milyona düşmüştür. Çalışanlar üzerinden her yıl 30 milyon kâr etmiştir" denildi.