Baküde Türkiye Üniversiteleri Eğitim Fuarı Düzenlendi

Baküde Türkiye Üniversiteleri Eğitim Fuarı Düzenlendi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türkiye'de eğitim veren üniversitelerin katıldığı eğitim fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

- Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türkiye'de eğitim veren üniversitelerin katıldığı eğitim fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenen fuara 30'a yakın eğitim kurumu katılıyor. Organizasyon, Bakü'de sadece Türk üniversitelerinin katılımıyla gerçekleştirilen ilk fuar olma özelliği taşıyor. Fuara büyük ilgi gösteren öğrenci ve veliler, Türkiye'deki üniversiteler hakkında bilgi alarak, eğitim imkanlarını araştırma fırsatı buldu. Fuarı ziyaret eden Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, stantları tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldı. Kılıç, "Türkiye dünya üniversiteleri arasında giderek güçlenen

bir yer alıyor ve çok sayıda öğrenci dünyanın çeşitli yerlerinden Türkiye'ye geliyor. Bu fuar öğrenciler için çok yararlı. Öğrenciler ve velileri bilgi alabiliyorlar. Biz Türkiye olarak bu sektörde giderek güçleneceğiz. Azerbaycan'la birlikte güçleneceğiz tabii ki. Bu serginin herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Özel bir üniversitenin stant yetkilisi Halit Akça da, "Şu anda üniversitemizde okuyan birçok Azerbaycanlı öğrenci var. Onlara birçok imkan sunuyoruz. Onların bütün sorunlarıyla ilgileniyoruz. Onlar için hazırladığımız indirimli paketlerimiz var" diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi'nde okuyan Azerbaycanlı Leyla Ağayeva ise, "Türkiye'deki eğitimi çok beğeniyorum. Şu an zaten Anadolu Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler Bölümü'nde okuyorum ve çok memnunum" ifadelerini kullandı.

Fuarın davetlileri arasında Azerbaycan Eğitim Bakanlığı Müşaviri Tamilla Mammadova da yer aldı. Mammadova, "Türkiye'nin en büyük üniversiteleri bizimle nerdeyse her alanda işbirliği içerisindeler. Bugün burada yeni üniversiteler gördüm ve çok gururlandım. Umut ediyorum ki bu üniversitelerle de işbirliğimiz olacak" dedi.