Bartınlı Genç Çiftçiler Hibe Desteği İçin Salonu Doldurdu

Bartınlı Genç Çiftçiler Hibe Desteği İçin Salonu Doldurdu

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 30 bin TL'lik hibe desteği verilecek olan projenin bilgilendirme toplantısına çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

Genç çiftçilerin desteklenmesi için düzenlenen toplantının yoğun ilgi göstermesinden memnun olduklarını söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, "Bu kalabalığı görünce bu yıl proje patlaması olacağını düşünüyoruz" dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 30 bin TL'lik hibe desteği verilecek olan projenin bilgilendirme toplantısına çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Çiftçiler toplantı salonuna sığmayınca müdürlük 2'nci bir toplantının yapılmasını kararlaştırdı.

TARIMA DAYALI DESTEKLER

Toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, "Ben bu desteklemelerin ilimiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Daha önceki yıllarda tarıma dayalı ekonomik desteklerimiz vardı. Bu uygulamalara müracaatlar azdı. Bu kalabalığı görünce bu yıl bir proje patlaması olacağını düşünüyoruz" dedi.

"YAŞ SINIRI 18 İLE 40 ARASINDA"

Bayram, "Genç çiftçilerin 30 bin TL'ye kadar desteklenmesi modelinde yaş sınırı 18 ila 40 yaşları arasında olma şartı. Nüfusu 20 bin ve altı kırsal yerlerde yerleşim şartı bulunuyor. İlimizde merkez ilçemiz dışındaki bütün köy ve ilçeler bu uygulamaya dahildir. Merkez ilçelerimiz dekiler de ikametlerini köylerine aldıklarında bu uygulanamadan faydalanabilecekler" diye konuştu.

"12 MAYIS'TA SONA ERECEK"

Başvuruların süresi hakkında da bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, "Bununla ilgili öncelikle internet ortamından ön müracaatlar alınacak. Müracaatlar 12 Mayıs'ta sona erecek. Sonrasında proje değerlendirmeleri yapılacak ve puanlamalar olacak. Sonrasında illere ödenekler gönderilecek" şeklinde konuştu.

"PROJESİ KABUL EDİLENLERE ÖN ÖDEME YAPILACAK"

Bartın'ın desteklerden fazla yararlanmasını istediklerini belirten Bayram, "İnşallah ilimiz bu ödeneklerden kat ve kat yararlanır. Sonrasında sözleşme imzalanacak. Bununla ilgili detaylı bilgileri sizlere vereceğiz. Belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde projesi kabul edilen genç çiftçilere ön ödeme yapılabilecek" dedi.

"BİR DEFAYA MAHSUS"

Müdür Bayram, Halk Eğitim Müdürlüğü Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada "Genç çiftçiler bu program kapsamında verilen hibeden sadece bir kez yararlanabilecek. Aynı proje konusunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer hibe programlarından yararlananlar bu programdan faydalanamayacak" ifadesini kullandı.

"ÜRETİMİ DESTEKLEYECEK"

Bayram sözlerini şöyle sürdürdü: "Kararla; tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanıyor."

Toplantıda daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Gürkan Bozkurt, tarafından ayrıntılı bilgilendirmeler yapıldı.