Barzani’nin peşmerge generali PKK’ya sahip çıktı

Barzani’nin peşmerge generali PKK’ya sahip çıktı

Türkiye'ye geldiğinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlanan Barzani'nin Peşmerge generali, PKK terör örgütüne kol kanat gerdi.

AK Parti'nin son dönemde ilişkilerini en üst noktaya çıkardığı Kuzey Irak'taki Kürt bölgesel yönetimi ile PKK gerginliği kapıda. Mesud Barzani'nin Peşmerge generali, PKK'ya terör örgütü diyen Türkmen Lidere karşı çıktı, "Kimseyi PKK'ya hakaret ettirmeyiz" dedi.

Sözcü gazetesinden Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre tartışma, Irak Türkmen Cephesi Lideri Erşad Salihi’nin düzenlediği bir basın toplantısı ile PKK terör örgütünü kınaması ile başladı. Salihi, “terör örgütü” olarak nitelendirdiği PKK’yı, “Türkmen ve Kürt ilişkilerini bozmakla” eleştirdi.

Salihi’ye yanıt, Barzani’nin peşmerge kuvvetlerinin en üst düzey yetkililerinden, General Westa Resul’dan geldi.

Kürt bölgesinde basın toplantısı düzenleyen Resul, “Biz PKK’yı bir Kürt siyasi partisi olarak görüyoruz. Kürdistan’ın Peşmerge güçleri olarak biz kimsenin, IŞİD’e karşı omuz omuza savaştığımız, Kürdistan’ın her karışında kan akıtan PKK gerillalarına hakaret etmesine izin vermeyiz” dedi.

PKK’nın “IŞİD karşıtı cephenin bir parçası” olduğunu iddia eden Peşmerge komutanı, Türkmen lider Erşad Salihi’nin de “Türkiye’nin ağzıyla konuştuğunu” öne sürdü.

Resul, “Kerkük halkı, kendisini feda eden tüm Kürt savaşçılarının değerini bilir. Erşad Salihi bir kez bile cephede savaşan Peşmergeleri ya da hastanedeki yaralı peşmergeleri ziyaret etmemiştir” dedi.

KERKÜK’Ü IŞİD İŞGALİNDEN “PKK YARDIMI” KURTARMIŞ!

Peşmerge Generali Resul, 2014 yılında IŞİD’in Kerkük’ü işgal etme çabasına karşılık, Kerkük Valisi Necmettin Kerim’in Kandil’deki PKK liderliğinden yardım istediğini de açıklayarak, “PKK, Kerkük’ün korunması için 100 savaşçı gönderdi. O zamandan beri PKK savaşçılarını en zor cephelerde görevlendiriyoruz. Şu anda bile, Kerkük’ü savunan 50 tane PKK’lı var” dedi.

Sözcü