Baş ağrısı deyip geçmeyin !

Baş ağrısı deyip geçmeyin !

Baş ağrıları ölümcül hastalıkların habercisi olabilir...

Avrupa Hospital Hastanesi inanılmaz bir başarıya imza attı ve ölümün eşiğinde olduğunu fark etmeyerek yaşamına devam eden bir hastayı tekrar hayata döndürdü.

Birkaç gün üst üste baş ağrıları çeken ve umursamayarak günlük hayatına devam eden Hüsnü Akyürekli’yi (65) hiçbir hastane kabul etmedi. Daha sonra Avrupa Hospital Hastanesi’ne sevkedilen Akyürekli, 3 saatlik bir operasyonun ardından yeniden yaşama döndürüldü.

Hastaneye geldiğinde sadece kalbi çalışan Hüsnü Hanım’ı yaşama döndürmek için adeta zamanla yarışıldı. Bu önemli başarıya imza atan Avrupa Hospital Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. İkram Argun Kavuncu, “Baş ağrıları ölümcül olabilir, dikkate alınmalıdır” uyarısında bulundu. 

Avrupa Hospital Hastanesi çektiği baş ağrılar yüzünden birçok hastaneye başvuran ancak hiçbiri tarafından kabul edilmeyen Hüsnü Akyürekli isimli vatandaşı başarılı bir operasyonun ardından hayata döndürdü.  Yaklaşık üç gündür baş ağrısı çeken Hüsnü Akyürekli’nin birden şuurunun kapanmasının ardından paniğe kapılan aile ilk önce yaşadıkları şehir olan Mersin’deki hastanelere başvurdu. Çok kısa zaman içerisinde komaya giren hasta, yeterli imkânların sunulamamasından dolayı Avrupa Hospital’a sevk edildi.

“Geldiğinde Sadece Kalbi Çalışıyordu”

Hastanın Avrupa Hospital’a gelişinin ardından kısa bir zaman içerisinde tüm işlemleri onaylandı. Zamanla yarışan Avrupa Hospital doktorları, beyin fıtıklaşması geçiren ve derin bir koma içerisinde olan Hüsnü Akyürekli’yi acil ameliyata aldı. Hastaneye geldiğinde sadece kalbinin çalıştığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. İkram Argun Kavuncu,  solunumu yetersiz ve şuuru tamamen kapalı olan hasta Hüsnü Akyürekli’yi 3 saat süren ameliyat sonunda hayata döndürdü.

Baş Ağrıları Ölümcül Hastalıkların Habercisi Olabilir

Avrupa Hospital Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. İkram Argun Kavuncu, hastanın genel durumu hakkında şunları söyledi: “ Hüsnü Akyürekli’nin rahatsızlığı, kanamaya veya tümöre bağlı beynin şişmesi durumudur. Öncelikle hastanın kafatasını açtık, beyne ulaşarak, orada gerçekleşen kanamayı durdurduk. Örnek vermek gerekirse, bir otomotiv lastiğinin meme yapması gibi bir şeydir bu. İşte biz o meme yapan kısmı özel mikro cerrahi aletlerimizle kontrol altına aldık. Ameliyat çok başarılı geçti.” dedi ve uyardı: “Baş ağrıları ölümcül hastalıkların habercisi olabilir. Dikkate alınmalıdır.”

“Avrupa Hospital Bize Kucak Açtı”

İyileşme sürecinde olan hasta Hüsnü Akyürekli ise yaşadığı kâbusun ardından yeniden hayata dönüş hikâyesini şöyle anlattı:  “Banyoya girdim, bayılmışım. Sonrasını hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde, evlatlarım, tedavim için donanımlı bir hastane arıyorlardı. Maalesef Avrupa Hospital’daki imkânlar her hastanede yok. Avrupa Hospital bizlere kucak açtı. Doktoruma ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.