Başbakan Erdoğan Tekirdağda (1)

Başbakan Erdoğan Tekirdağda (1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir dizi ziyaret ve toplu açılış töreni için Tekirdağ'a geldi. Tekirdağ’da yaptığı konuşmada Tekirdağ'ın büyükşehir olduğunu anımsatan Başbakan Erdoğan, ana muhalefete yüklendi.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir dizi ziyaret ve toplu açılış töreni için Tekirdağ'a geldi. Tekirdağ’da yaptığı konuşmada Tekirdağ'ın büyükşehir olduğunu anımsatan Başbakan Erdoğan, ana muhalefete yüklendi.

Ana muhalefet partisinin Tekirdağ’ın büyükşehir olma kararına karşı çıktığını dile getiren Başbakan Erdoğan, “Biz Tekirdağ büyükşehir olacak dediğimiz zaman muhalefet, başta CHP 'olmaz böyle bir şey' dedi. Şimdi merak ediyorum 30 Mart’ta ana muhalefet Tekirdağ’a acaba nasıl gelecek, ne diyecek? Biz büyükşehiri daha iyi yönetiriz mi diyecek? Sen büyükşehire karşı çıktın. Büyükşehire karşı çıkan bir muhalefet olarak nasıl biz bu şehri daha iyi yönetiriz diyeceksin” dedi.

AK Parti olarak modern şehirleşmenin gayreti içinde olduklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, “Bir defa siz büyükşehir nedir onu bilmiyorsunuz. Büyükşehirden anlamıyorsunuz. Köy nedir, mahalle nedir bunlara sorsan anlamazlar, bilmezler ve hep köy olarak kalalım dediler. Neymiş, köyün özerkliği varmış . Böyle bir mantık olabilir mi? İnsanın özerkliği olur ve insanın yaşadığı yerin de bizler için alt yapısıyla üst yapısıyla güzelliği olur. Şu anda biz şehirleşmenin, modern şehirleşmenin gayreti içindeyiz. Köylerimiz, modern şehir haline dönüştüğü zaman bir başka güzel olacak” diye konuştu.

"11 YILDA SADECE TEKİRDAĞ'A YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARIN TOPLAM TUTARI 6 BUÇUK KATRİLYON"

Konuşmasında 30 Mart’ı işaret eden Başbakan Erdoğan, “Bu bakımdan Tekirdağ diyoruz ki emin ellere verilsin. Ondan sonra da Tekirdağ’daki bu değişim dönüşümü hep beraber görelim. Şu 11 yılda sadece Tekirdağ'ımıza yaptığımız yatırımların toplam tutarı 6 buçuk katrilyon. Bunların içinde ulaştırma haberleşme, 1,4 katrilyon. Gıda tarım aynı şekilde 1,4 katrilyon. İller bankası 1,3 katrilyon. Milli Eğitim Bakanlığı 479 trilyon yatırım yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız 373 trilyon yatırım yaptı. TOKİ 342 trilyon, Adalet Bakanlığımız 270 trilyon yatırım yaptı. Sağlık Bakanlığımız 180 trilyon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız 153 trilyon yatırım yaptı. Özel idare 166 trilyon yatırım yaptı. Gençlik ve Spor 70 trilyon yatırım yaptı. KÖYDES 42 trilyon yatırım yaptı. Kültür ve Turizm 24 trilyon yatırım yaptı. Vakıflar 23 trilyon, tarihi eserler restore ediliyor. Kalkınma ajansı 18 trilyon. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız 11 trilyon yatırım yaptı. Toplamda 6 buçuk katrilyon yatırım yaptık 11 yılda Tekirdağ'ımıza. Bunlar devam edecek fakat biliyorsunuz bütün bu adımları atarken, büyükşehir adımını atarken yeni ilçeler kazandı Tekirdağ. Bir tarafta Süleymanpaşa, Kapaklı, Ergene. Bunlarla yeni ilçeler oluştu. Bu adımlarla birlikte Tekirdağ'ımız gelişiyor, güzelleşiyor. Daha güzel olacak. Fakat büyükşehirin ödenekleri de bu vesileyle artacak. Bundan bütün ilçeler alt yapıda, üst yapıda nasibini almış olacak” ifadelerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Tekirdağ’daki mitinginde hükümetin Tekirdağ’da yapmış olduğu yatırımları da anlattı. 2006 yılında Tekirdağ’da üniversite olmadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, Tekirdağ’a Namık Kemal Üniversitesi’i kurduklarını kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti: “2006 yılında biliyorsunuz Tekirdağ’ımızda üniversite yoktu. Tekirdağ’a üniversiteyi biz kavuşturduk. Tekirdağlı şairimiz, vatan şairimiz mütefekkir merhum Namık Kemal’in ismini de bu üniversitemize verdik. Şu anda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi hızla büyüyor, gelişiyor ve Türkiye'nin saygın üniversitelerinden biri olma yolunda kararlılıkla yürüyor. Biz de üniversitemizin alt yapısının güçlenmesi, imkanlarının artması için yoğun gayret sarf ediyoruz. 38 trilyon liralık tesisin tamamını bugün Namık Kemal Üniversitemize kazandırıyoruz. TOKİ’nin yapımını tamamladığı 420 konutumuzu burada hak sahiplerine resmi olarak teslim ediyoruz. KOSKEB hizmet binası tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız kültür merkezi, içme suyu projesi ve lojman projelerini tamamladı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız Tekirdağ'a bir gençlik merkezi, bir stadyum; 2 spor tesisi kazandırdı.”

"1993-2002 ARASI YAPILAN HARCAMAYLA BİZİM DÖNEMİMİZDE YAPILAN HARCAMA 1’E NEREDEYSE 5 KATLADI"

Tekirdağ'ın farklı kalemlerde 318 trilyonluk eser ve hizmet ile buluştuğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Bütün bu açılışların Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin yapımında emeği geçen bakan arkadaşlarıma, bakanlık mensuplarına, valilerimizi, İl Özel İdaremizi, kaymakamlarımızı huzurlarınızda kutluyor, tebrik ediyorum. Mimarından mühendisine, yüklenici firmalara, özel sektörümüz Tekirdağ'ımıza yaptıkları bu yatırımlarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde Tekirdağ'da 72 kilometre bölünmüş yol olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şu ifadelere yer verdi: “Biz buna 223 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Aradaki fark bu. 1993-2002 arası yapılan harcamayla bizim dönemimizde yapılan harcama 1’e neredeyse 5 katladı. Bütün bunların yanında İstanbul- Kınalı- Tekirdağ yol yapımındaki kalite çalışmalarını buna biz özellikle BSK dediğimiz bu çalışmaları bu dönem içinde yaptık. Tekirdağ- İpsala, Çorlu- Lüleburgaz, Çorlu-Çerkezköy, Tekirdağ-Marmara Ereğlisi ve çevre yolu bütün bu çalışmalar bütün bu arada yürürken Hayrabolu çevre yolu, Tekirdağ çevre yolu, Çorlu-İstanbul yolu bunlar biten yollar. Hepsi bu döneme ait vermiş olduğumuz hizmetler.”