Başbakan Yıldırım ilk tweetini attı !

Başbakan Yıldırım ilk tweetini attı !

Başbakan Binali Yıldırım, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan ilk tweetini attı.

Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan ve dava arkadaşlarımızla yürüdüğümüz kutlu yolda tüm zorlukları dualarınız ve desteklerinizle aşacağız. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ediyor, birlik ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” paylaşımında bulundu.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada Yıldırım’ın, şahsı adına yapacağı paylaşımları kurumsal hesaplar üzerinden yapacağı kaydedildi. Açıklamada, Yıldırım’ın kişiselsosyal medya hesabı bulunmayacağı ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, şahsı adına sosyal medya platformlarında (Twitter, Facebook, Instagram ve Youtube) yapılacak olan paylaşımların, kurumsal hesaplar üzerinden gerçekleştirilmesini takdir buyurmuştur. Bu minvalde Başbakanımız, kişisel sosyal medya hesabı kullanmayacaktır. Bahse konu sosyal medya hesabı yukarıda anılan sosyal medya platformlarında aşağıdaki şekilde belirlenmiş olup Başbakan adına paylaşım yapıldığı iddia edilen diğer hesapların göz önünde bulundurulmaması; sadece aşağıda adı geçen hesaplar üzerinden yapılan paylaşımların dikkate alınması gerekmektedir: Twitter hesabı: @TC_Basbakan,Facebook hesabı: @tcbasbakan, Instagram hesabı: @tc_basbakan, Youtube hesabı: TC Basbakan.”

Yıldırım resmi Facebook ve Instagram hesabından da ilk paylaşımlarını yaptı. Yıldırım Facebook’ta, çeşitli zamanlarda çekilmiş pozlarını kolaj haline getirip paylaştı. Yıldırım’ın Instagram hesabından ilk paylaşımı da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la tokalaşırken verdiği poz oldu. Yıldırım’ın ilk takibe aldığı kişi de yine Erdoğan oldu.