Başkan Çolakbayrakdar Brifingle Projelerini Anlattı

Başkan Çolakbayrakdar Brifingle Projelerini Anlattı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, düzenlenen brifingle basın mensuplarına projelerini anlattı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, düzenlenen brifingle basın mensuplarına projelerini anlattı.

Başkan Çolakbayrakdar, düzenlediği brifingle, basın mensuplarına, Ortayol Projesi başta olmak üzere, Kayseri Bölge Hastanesi, Mobilyacılar Sitesi, Seyrani Mahallesi'ndeki yaşam alanı projelerine dair bilgi verdi.

ORTAYOL PROJESİ KENTE NEFES ALDIRACAK

Mehmet Özhaseki'nin Büyükşehir Belediyesi başkanlığı ve Bekir Yıldız'ın Kocasinan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, inşaatına başlanan Ortayol Projesi'nin kalan 9 kilometresinin tamamlandığını söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, "Böylelikle planlanan 17 kilometre yol projesinde sona gelindi. Bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediyemiz asfalt ve yol çalışmalarını tamamlayacak. Son 10 yılda ülkemizde refah artışına bağlı olarak taşıt sayısında da artış yaşandı. Bu artışa bağlı sorunları ortadan kaldırmak da belediye olarak bizim görevimiz. Bu bölgedeki her insanın birbirinden farklı beklentileri var. Ama en önemli beklenti konforlu ve rahat biçimde bir yerden bir yere ulaşım sağlayabilmek. Bu kapsamda temeli atılan Ortayol Projesi şehre nefes aldıracak." diye konuştu.

BELSİN RAYLI HATTI MUHSİN YAZICIOĞLU BULVARI İLE BİRLEŞTİRİLECEK

Şehir Hastanesi'nin gelecek yıl hizmete gireceğini de belirten Başkan Çolakbayrakdar, Nuh Naci, Yazgan Üniversitesi ile Şehir Hastanesi'ni şehre bağlayacak ulaşım projeleri üzerinde çalışıldığını; bununla bağlantılı olarak Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'nı, Belsin'den gelen raylı sistem hattı ile birleştirileceği müjdesini verdi.

SEYRANİ MAHALLESİ MODERN YAŞAM ALANI OLACAK

Başkan Çolakbayrakdar, Seyrani Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında oluşturulan Seyrani Yaşam Alanı ile ilgili de bilgi verdi. 700 bin metrekarelik alanda teknik çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Çolakbayrakdar, alanın 400 bin metrekaresinin konuta, 216 bin metrekaresinin ise yeşil alan ile ticaret merkezlerine ayrıldığını ifade etti. Yatırımcılara çağrıda bulunan Başkan Çolakbayrakdar, söz konusu alanda 62 blok üzerinden 3 bin 472 yeni konut yükseleceğine dikkat çekti.

"KOCASİNAN, KAYSERİNİN YENİ YÜZÜ OLACAK"

Başkan Çolakbayrakdar, daha sonra Mevlana Mahallesi'nde inşa edilen Semt Konağı'nda basın mensuplarını ağırladı. Mekanda sosyal alan, muhtar odası, kütüphane ve düğün salonları ile toplantılara verilecek salonlar bulunduğunu dile getiren Başkan Çolakbayrakdar, 12 Nisan'da satışı yapılacak mülkleri şu şekilde sıraladı: Tavlusun yolu üzerinde 200 metrekarelik 4 konut, Erkilet Dere Mahallesi'nde arsa, Şeker Mahallesi'nde (Ortayol üzeri) akaryakıt ve servis alanı, Yeni Sanayi'de 12 parsel 300 metrekare arsa, Yenidoğan'da 2 adet konut arsası, Mithatpaşa'da konut arsası, Yenidoğan'da 2 ticaret bölgesi, Erkilet'te ticaret arsası.

Başkan Çolakbayrakdar, yapılan yatırımlar ile Kocasinan Bölgesi'nin, Kayserinin modern yüzü ve yükselen değeri olacağını sözlerine ekledi.