Başkan Demircan, Darülaceze Sakinleriyle Buluştu

Başkan Demircan, Darülaceze Sakinleriyle Buluştu

Beyoğlu Semt Konakları kursiyerleri ile birlikte Darülaceze sakinlerini ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yaşlılarla sohbet etti.

Beyoğlu Semt Konakları kursiyerleri ile birlikte Darülaceze sakinlerini ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yaşlılarla sohbet etti. Başkan Demircan, "Burada insanlara sadece yardım yapılmıyor, onlara yaşayabilecekleri bir hayat sunuyorlar" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Beyoğlu Semt Konakları kursiyerleri Okmeydanı'ndaki Darülaceze'de yaşlıları ziyaret etti. Kursiyerler, yaptığı yemek ve pastaları Darülaceze sakinlerine ikram etti. Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ile yapılan çalışmaları inceleyen Demircan, ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Darülaceze sakinleri ile sohbet eden kursiyerler ve Başkan Demircan hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaretin sonunda Darülaceze'de yaşayan Ercan Pişirir'in bağlamasıyla çaldığı türküleri kursiyerler hep bir ağızdan sözlendi.

"500 KİŞİNİN YAŞADIĞI BÜYÜK BİR AİLE"

120 yıldır hiçbir ayrım yapılmadan Darülaceze'de insanlara hizmet edildiğinin altını çizen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu Belediyesi olarak biz de Sosyal Market üzerinden yardımlar gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu durumda olan insanımızın maddi yardımlardan öte sığınacağı bir aile ortamının olmasıdır. Burada insanlara sadece yardım yapılmıyor, onlara yaşayabilecekleri bir hayat sunuyorlar. Burada 500 kişinin yaşadığı büyük bir aile var olduğunu düşünüyorum" dedi.

"70 BİN İNSANA HİZMET VERİLDİ"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın kalabalık bir ekip ile Darülaceze'yi ziyaret ettiğini belirten Darülaceze Kurumu Başkanı Hamza Cebeci, "120 yıldır burada muhtaç olan insanlara hiçbir ayrım yapmadan, kucağını açıp hizmet veriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 70 bin insana hizmet verildi. Hizmet verilenlerin arasında yaklaşık 30 bin kadarı çocuktur. Kurum hizmete devam ediyor ve devletten, burada kalanlardan bir pay almıyor. Yardımsever insanlar sayesinde buradaki insanların masrafları karşılanıyor" ifadelerini kullandı.

"KALBİ GÜZEL İNSANLAR OLDUĞU ZAMAN MUTLU OLUYORUZ"

Ziyaretçilerin gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Ercan Pişirir, "Biz her zaman böyle mutlu olamıyoruz. Ancak biz de kalabalık ve kalbi güzel insanlar olduğu zaman mutlu olabiliyoruz. Biz toplumdan dışlanmış insanlarız. Kendimizi toplumdan dışlamışız, o yüzden böyle bir kalabalık görünce çok güzel oluyor. Beraber eğlendik, her zaman gelseler böyle akşama kadar onlar için konser veririm" diye konuştu.