Başkan Ürgüpün Muharrem Ayı Mesajı

Başkan Ürgüpün Muharrem Ayı Mesajı

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Muharrem ayının İslam tarihinde dönüm noktası olabilecek olayların yaşandığı kutsal bir ay olduğunu söyledi.

- Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Muharrem ayının İslam tarihinde dönüm noktası olabilecek olayların yaşandığı kutsal bir ay olduğunu söyledi.

Muharrem Ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp; “Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı, İslam tarihinde dönüm noktası olabilecek olayların yaşandığı kutsal bir aydır. Yine bu ay, Ramazan'ın ardından en faziletli ay olarak bilinmektedir. En samimi duygularımla, yeni güzelliklerin ve mutlulukların başlangıcı olan Aşure Günü'nün inananların maddi ve manevi arınmasına, ülkemiz ve insanlığın kurtuluşuna, sevgi, huzur ve barış iklimine kavuşmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bu kutsal ayın 10. günü Aşure Günü'dür. Aşure, yeni başlangıçlar, yeni mutluluklar demektir. Aşurenin dinler tarihinde önemli bir yeri vardır. Hem kendine has kutsiyeti, hem de İslam tarihinin en trajik olaylarından birinin yine bu ayda gerçekleşmiş olması nedeniyle, her yıl buruk bir şekilde yaşanmaktadır. Aşure Gününde, Peygamber Efendimizin de bulunduğu birçok peygamberimiz ve onlara inananların hayatlarında olumlu gelişmeler olmuş, çeşitli zulümlerden kurtulmuşlardır. Muharrem ayı, her ne kadar acı olaylarla anılsa da yıllarca sevginin, barışın, kardeşliğin, dayanışmanın ve muhabbetin zirve yaptığı bir manevi atmosferde yaşanmaktadır” dedi.

Ürgüp, mesajının devamında şunları kaydetti:

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Muharrem ayı ve Aşure Günü'nün bereketinden nasiplenmek ve şehit edilen Hazreti Hüseyin Efendimizi anmak için yakaran Müslümanlar, Muharrem ayının 10. gününü her yıl özlemle beklemektedir. Bu vesileyle, tek yürek olup gönüllerini huzura erdirecek olan bütün Türk İslam aleminin ve kıymetli hemşehrilerimin Muharrem Ayı ve Aşure Günlerini kutluyor, barış ve kardeşliğin hepimizin en temel ortak paydası olmasını diliyorum.”