''Başkandan alacağım var'' deyip parti binasını kundakladılar

Güncelleme:

Adana’da “başkandan alacağım var” diyerek parti binasını kundakladığı iddia edilen kişi yakalandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 27 Kasım günü saat 03.30 sıralarında Adana'nın Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Anavatan Partisi İl Başkanlığı binasına gelen 3 şüpheli, içerideki eşyaları çakmakla ateşe verdi. Alevler kısa sürede tüm binayı sararken, şüpheliler ise kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler söndürülürken, binada büyük zarar oluştu.

 Başka bir olay nedeniyle ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 4 Aralık'ta tutuklanan İl Başkanı Mehmet Üveyik’in (44) şikayeti üzerine Gasp Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelilerin farklı suçlardan çok sayıda kaydı bulunan A.Y., B.E. ve M.Y. olduğunu tespit etti. Şüpheliler, adreslerine yapılan baskınlarla yakalanıp, gözaltına alındı.

 ''ÇOCUKLUK ARKADAŞIMI UYUŞTURUCUYA ALIŞTIRDILAR''

Emniyete götürülen şüphelilerden A.Y. ifadesinde, “Çocukluk arkadaşımı burada uyuşturucuya alıştırdılar. Ayrıca Mehmet Üveyik’in bana 18 bin lira borcu vardı. Bunları konuşmak için binaya geldim. İçeride kimseyi bulamayınca, ayrıldım. Binayı ben kundaklamadım” dedi. Diğer şüpheliler ise A.Y. ile birlikte olduklarını ancak binayı kundaklamadıklarını öne sürdü.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.