Başkent'te sabah namazı sonrası Halep için dua

Başkent'te sabah namazı sonrası Halep için dua

Ankara'da gençler, Hacı Bayramı Veli Camisi'nde bir araya gelerek sabah namazı kıldı ve dua etti.

Ankara'da gençler, Hacı Bayramı Veli Camisi'nde bir araya gelerek sabah namazı kıldı ve dua etti.

Sabah Namazı Devrimi Hareketi'nin düzenlediği "Gençler sabah namazında toplanıyor" etkinliği çerçevesinde, gençler Hacı Bayram Veli Camisi'nde buluştu.

Sabah namazını kıldıktan sonra cami avlusunda toplanan gençler adına açıklama yapan Sabah Namazı Devrimi Hareketi temsilcisi Adem Özköse, gençlerle 3 yıldır sabah namazında buluşarak ümmet için dua ettiklerini söyledi. Özköse, "Kerbela'da yaşananların aynısı, bugün Halep'te yaşanıyor. Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu deklare etmek için buradayız. Halep'teki kardeşlerimiz yalnız değildir." dedi.

Özköse, yüzlerce gencin bir araya geldiği sabah namazı buluşmalarının gelecek haftalarda da devam edeceğini kaydetti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde açılan ateş sırasında kurşunların hedefi olan 17 yaşındaki Uhud Işık'ın babası Mehmet Işık, "Uhud şehit olmasıyla bizleri bahtiyar etti. Allah hepimizden ve şehitlerimizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Gençler daha sonra Suriye'nin Halep kentinde hayatını kaybedenler ile FETÖ'nün darbe girişiminde ve terör olaylarında şehit olanlar için dua etti.

AA