Başkentte yeni güvenlik planı devrede

Başkentte yeni güvenlik planı devrede

Ankara'da terör saldırılarının ardından yeni güvenlik planı devreye girdi.

Başkent genelinde 66 hassas noktada sabit motorize ekip görevlendirildi. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak ve güzergahlarda motorize ekip ve yaya devriye olarak görevlendirilen personele zimmetleme işlemleri yapıldı. Kent merkezindeki 34 AVM'de yaya polis devriyesi oluşturuldu, her AVM'de 5 polis görevlendirildi.

Başkentin yeni güvenlik konseptine ilişkin planlama çalışmaları tamamlandı. Kent genelinde 66 hassas noktada sabit motorize ekip görevlendirilirken, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak ve güzergahlarda motorize ekip ve yaya devriye olarak görevlendirilen personele zimmetleme işlemleri yapıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara'nın yeni güvenlik konsepti çerçevesinde güvenlik planlaması yapıldı. Planlamada önleyici polislik hizmetine ağırlık verildi.

POLİSE ZİMMETLENDİ

Önleyici polislik hizmetinin sürekli ve etkin olarak yerine getirilmesi, kamu düzeninin ve genel asayişin sağlanması, suçların oluşmadan önlenmesi, suç işlendikten sonra ise takip edilip süratle sonuçlandırılması, halkla iç içe güvenlik hizmetleri verilmesi amaçlanıyor. Kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Kızılay bölgesi, AŞTİ, Tren Garı, metro ve Ankaray hatları ve AVM'lerde polisin daha görünür kılınması ve terörist grupların Ankara'yı hedef alan eylemlerine karşı güçlü bir caydırıcılık sağlanması amacıyla, il merkezi genelinde 66 hassas noktada sabit motorize ekip görevlendirildi.

34 AVM'YE 5'ER POLİS

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak ve güzergahlarda motorize ekip ve yaya devriye olarak görevlendirilen personele zimmetleme işlemleri yapıldı. Kent merkezindeki 34 AVM'de yaya polis devriyesi oluşturuldu, her AVM'de 5 polis görevlendirildi. Yoğunluk yaşanan bulvar, cadde ve kamu binalarının bulunduğu bölgelerde, devlet büyüklerinin bulundukları noktalarda ve geçiş güzergahlarında 24 saat esasına göre şüpheli araç ve kişi uygulaması yapılması kararı alındı. Mobil Plaka Tanıma Sistemli (MPTS) araçlarla çalıntı ve ikiz plakalı araçların yakalanmasına dönük ring halinde görev yapan ekipler oluşturuldu.

Çalıntı ve ikiz plakalı araçları tespit için aktif olarak kullanılan 10 MPTS'li ekip aracına takviye olarak Emniyet Genel Müdürlüğünden Ankara Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmek üzere 30 MPTS'li araç talebinde bulunuldu.

24 SAAT ESASINA GÖRE GÖREV YAPIYORLAR

Planlamalar kapsamında, Ankara'nın 7 giriş ve çıkış noktasında yol kontrol ve aramanoktaları oluşturuldu. 24 saat esasına göre yol uygulamaları yapılırken, il merkezi sorumluluk bölgesinde tespit edilen 22 uygulama noktasında Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile Motosikletli Polis Timler Amirliği (Yunus) ekiplerince başlatılan uygulamalar aralıksız sürdürülüyor.

Ayrıca Asayiş Şube Müdürlüğü ve Motosikletli Polis Timler Amirliği ekipleri ve merkez ilçe emniyet müdürlükleri ekip ve personelince koordineli olarak 59 değişik noktada, değişik zaman dilimlerinde rutin olmayan uygulamalar düzenleniyor. Asayiş Şube Müdürlüğünce yeni başkent güvenlik konsepti çerçevesinde 46 noktada yaya devriye hizmetine başlandı.

19 Mart ile 25 Mart günleri arasında yapılan 860 yol kontrolü ve aramalarda, 53 bin 112 kişinin GBT-UYAP sorgulaması yapıldı, bunlardan hakkında yakalama kararı bulunan 305'i adli mercilere teslim edildi. Kontrollerde 23 bin 184 araç sorgulandı, 835 araca adli ve idari işlem yapıldı. Bu aramalarda 7 tabanca, bir av tüfeği, 5 kuru sıkı tabanca, 148 adet fişek, 350 gram uyuşturucu madde, 728 adet uyuşturucu hap, 78 adet taş kokain ele geçirildi.