Başörtülü öğretmene saldırıda karar çıktı

Güncelleme:

İstanbul Beşiktaş'ta başörtülü öğretmen Şüheda Nur E.'ye saldıran Berrak K., ''kasten yaralama'' suçundan 2 bin lira adli para cezasına çaptırıldı.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Berrak K. ile şikayetçi Şüheda Nur E. ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatları katıldı.

Duruşmada konuşan şikayetçi Şüheda Nur E.'nin avukatları, Adli Tıp Kurumu raporuna göre, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunu belirtti. Olaydan 3 gün önce Karaköy'de benzer bir saldırı yapıldığını ve sanığın bunu sosyal medya hesabından paylaştığını anlatan avukatlar, sanığın en üst hadden cezalandırılmasını istedi.

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı da sanığın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ile "kasten yaralama" suçundan üst hadden cezalandırılmasını talep etti.

SAVCILIK MÜTALAASINDA CEZALANDIRILMASI İSTENDİ

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanık Berrak K.'nin şikayetçi Şüheda Nur E.'ye karşı darp eyleminde bulunduğunun kamera görüntüleriyle sabit olduğunu belirtti. 

Sanığın olay günü kendisine yaklaşan şikayetçiyi işaret ederek söylenmesinden sonra ilk eylemini şikayetçinin arkasından baş bölgesine yapması ve gözaltındayken Sulh Ceza Hakimliği sorgusunda "Son zamanlarda yolda bir çeşit anlam veremediğim taciz halinde yürüyüşler yapıyorum." şeklindeki beyanını dikkate alan savcı, eylemin "bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale etmek veya bunları değiştirmeye zorlamak" kapsamında olduğundan sanığın bu suçtan cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

Savcı, sanığın "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

AA