Batı kavrulurken Hakkari karla boğuşuyor

Batı kavrulurken Hakkari karla boğuşuyor

Hakkari'de 5 metreye kadar yükselen karla kaplı yollar temizlendi.

Hakkari'nin Durankaya beldesinde Haziran ayı olmasına rağmen 5 metre karla kaplı yayla yolları, belediye ekipleri tarafından temizlenip, ulaşıma açıldı.

Yüksek rakımda olduğundan karları erimeyen Avesak, Bilmizit ve Kanisak yaylalarının yolları, nihayet yaz başında ulaşıma açılabildi. Haziran ayında olunmasına rağmen kalınlığı 5 metreyi bulan kar dağları, Durankaya Belediye Başkanlığı'nın kiraladığı iş makinelerinin 4 günlük çalışması sonucunda aşıldı.

Batı kavrulurken Hakkari karla boğuşuyor

BELEDİYE, DAHA FAZLA ÖDENEK İSTİYOR

Durankaya Belediye Başkanlığı yetkilileri, yüksek rakım ve heyelan sonucu bir türlü ıslah edilemeyen ve yaklaşık 9 yaylayı birbirine bağlayan yolları, kiraladıkları araçlarla yeniden ulaşıma açtıklarını ifade ettiler. Belde halkı için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştıklarını belirten yetkililer, bir an önce maddi desteğe, kamu kurumlarının desteğine ve en önemlisi hükümetin desteğine ihtiyaçları olduğunu söylediler. Belediyeye gelen bütçenin personel maaşları dışında herhangi bir ihtiyaca cevap vermediğini anlatan belediye yetkilileri, büyük zorluklarla beldeye hizmet vermeye çalıştıklarını belirttiler.

Yolların açılması ile birlikte belde sakinleri de, yaylaya çıkmanın sevincini yaşadılar.

Batı kavrulurken Hakkari karla boğuşuyor

İHA