Bayburtta Nihat Hatipoğlu’na Sevgi Seli...

Bayburtta Nihat Hatipoğlu’na Sevgi Seli...

İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu, Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa katıldı.

- İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu, Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa katıldı.

"Asrı Saadetten Damlalar" konulu konferansta Hatipoğlu, kendisini dinlemek için gelenlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Televizyon programları ve konferanslarıyla halkın büyük beğenisini toplayan ilahiyatçı Prof. Dr. Hatipoğlu’nu dinlemeye gelenler salona sığmadı.

Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen konferans Yakutiye Camii İmam Hatibi Abdullah Şahin’in Kur’an-ı Kerim okuması ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın selamlama konuşması ile başladı.

BİZİM ORTAK PAYDAMIZ ALLAH’IN KELAMIDIR, BİZİM ORTAK PAYDAMIZ RESULÜNÜN SÜNNETİDİR

Katılımın beklenenin üzerinde olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Polat, “Bu salonu doldurmak suretiyle dediniz ki; bizim ortak paydamız Allah’ın kelamıdır. Bizim ortak paydamız Resulünün sünnetidir. Peygamberimizin hayatıdır ve Sahabenin hayatıdır. Çünkü buraya getirdiğimiz Nihat Hatipoğlu hocamızı özellikle bir yönüyle iyi tanıyorsunuz. O insanlara Allah’ın kelamını sevdiren bir hocamızdır. O insanlara Allah’ın Resulünü sevdiren bir hocamızdır. Siz bugün buraya Allah’ın kelamından, Resulünün hayatından ve sahabenin hayatından dinlemek için buraya geldiniz. Hepinize hoş geldiniz diyor, tebrik ediyorum” dedi.

BU BÖLGENİN İNSANLARINI ÇOK SEVİYORUM

Programa Bayburtspor atkısı ile çıkan Hatipoğlu, “Ben aslen Diyarbakır’lıyım, bu bölgenin insanlarını da çok seviyorum. Bu bölgenin insanları muhafazakâr, devletine, milletine ve dinine sahip çıkan insanlar” dedi.

Bayanların ağırlıklı olarak yer aldığı programda “Asrı Saadet’ten Damlalar” adlı konferansta konuşan Nihat Hatipoğlu yaklaşık 1,5 saat Bayburtlular’a seslendi. Yoğun katılımdan dolayı bazı vatandaşlarımızın ayakta izlediği konferansta konuşan Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz (SAV)'in hayatını kendine has üslubu ile anlatarak, vatandaşlarımızı duygulandırdı.

Peygamber aşkına değindiği konuşmasında, kendisine her yerde gösterilen ilginin Nihat Hoca"ya değil peygamber aşkına olan sevginin yansıması olduğunu anlatan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Peygamber efendimizin hayatından çeşitli örnekler vererek, özellikle Anne ve babalara seslendi ve çocuklarına peygamber hayatını ve ahlakını anlatmaları konusunda uyardı.

Kendi annesi ile olan diyalogunu da anlatan Prof. Dr. Hatipoğlu, dünya hayatının gelip geçici olduğunu bu nedenle bu konferansa katılanların evlerine döndükten sonra ibadetlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Bir kez daha kendi ibadet hayatlarını gözden geçirmelerini isteyen Hatipoğlu, Allah'ın huzuruna eli boş gitmemek için namaz kılmayanların bu akşam namaza başlamalarını önerdi. Hatipoğlu konuşmalarını dua ederek tamamladı.

Konferansın ardından Belediye Başkanı Polat, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na Bayburt taşından yapılmış Saat Kule maketi hediye etti.