Bayram geldi geçti, piyasaların ateşi sönmedi! İşte Dolar, Altın ve Euro'da son durum

Bayram geldi geçti, piyasaların ateşi sönmedi! İşte Dolar, Altın ve Euro'da son durum
Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta Kurban Bayramı nedeniyle kapalı olan piyasalar yeni haftaya yine yükselişle başladı.

Piyaslar bayram tatilinin ardından günler sonraki ilk işlem gününe yine hareketli başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Kurban Bayramı öncesi açıklanan yüzde 19'luk faiz oranını sabit tutma kararının ardından 8.60 bandının altına inen dolar kurunda haftanın ilk işlem günü hareketlilik sürüyor.

Yurt içi piyasalar 4,5 günlük tatilin ardından yeniden işleme açılıyor. Yurt içinde günün ajandasında temmuz ayına ilişkin reel kesim güven endeks, kapasite kullanım oranı ve finansal hizmetler güven endeksi verileri bulunuyor. Yurt dışında ise önemli bir veri akışı bulunmuyor.

DOLAR, EURO VE STERLİN

Dolar 8,57 TL'den, Euro 10,13 TL'den, Sterlin ise 11,85 TL'den işlem görüyor.

Kurban bayram tatili öncesi son işlem günü kapanışında doların satış fiyatı 8,5360 lira, avronun satış fiyatı ise 10,1090 lira olmuştu.

GÜMÜŞ VE ALTIN

Gümüş 6.95 TL'ye gerilerken, onsu 1.799 dolardan fiyatlanan altında, gram altın 491/496, çeyrek altın 797/814, Cumhuriyet altını ise 3.279/3.314 TL alış/satış fiyatıyla işlem görüyor.

BITCOIN VE ETHEREUM

Uzun bir süredir düşüşünü sürdüren kripto para piyasalarında ise Bitcoin 38 bin 472 dolara, Ethereum ise 2 bin 345 dolara yükseldi.

Yurt içi piyasaların Kurban Bayramı tatili dolayısıyla sadece yarım gün işlem gördüğü geçen hafta küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlenirken, bu hafta ABD ve Avro Bölgesi'nde büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündeminin yanı sıra ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Enflasyon Raporu takip edilecek.