Bayramda tercihimiz yurtiçi oldu

Bayramda tercihimiz yurtiçi oldu

En hesaplı uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner’ın verilerine göre Türkler yurtiçini tercih etti.

Avrupa’nın bir numaralı uçak bileti arama ve karşılaştırma motoru Skyscanner’ın verilerine göre Türk seyahatseverler Ramazan Bayramı’nda en çok yurtiçini tercih etti.  Türkiye’den bayram için yapılan uçak bileti aramalarında ilk sırada yer alan yurtiçini,  ikinci sırada Almanya ve üçüncü sırada İngiltere izledi.

Birçok çalışan Ramazan Bayramı’nda izin alarak tatilini bir haftaya tamamladı. Dünyada bini aşkın havayolunun milyonlarca noktasını tarayarak en hesaplı uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner’ın verilerine göre Türkler 2 – 11 Ağustos tarihleri arasında tatil için en çok yurtiçi uçak bileti araması yaptı.   

Yurtdışı aramalarda Almanya ve İngiltere zirvedeydi

Türklerin yoğun olarak yaşadıkları ülkelerden olan Almanya ve İngiltere, Ramazan Bayramı için Türkiye’den yapılan aramalarda yurtiçinden sonra ikinci ve üçüncü sırayı paylaştı. Güneşli Akdeniz ülkelerinden İtalya dördüncü sırada yer alırken, beşinci sıraya İspanya yerleşti. Türkiye’ye olan uzaklığı nedeniyle daha çok uzun tatiller için tercih edilen ABD ise bu bayramda Türkiye’den en çok aranan 6. ülke oldu.

Türkiye’den çok uzaklaşmak istemeyen ve tatiline deniz, kum, güneş üçlüsünü eklemek isteyenler ise rotayı komşuya çevirdi. Bayram tatilinde Türkiye’den en çok aranan 9. ülke Yunanistan oldu.

Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök “Kısa bir tatil olmamasına rağmen Türk seyahatseverlerin ilk tercihlerini yurtiçinden yana kullandığını görüyoruz. Ramazan Bayramı döneminde yurtiçi turizmin daha gözde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ABD’nin 6. sıradan en çok arananlar listesine girmesini ise mesafelerin seyahatseverlerin gözünü korkutmadığının bir işareti olarak yorumlayabiliriz. ” dedi. 

Ramazan Bayramı’nda Türkiye’den En Çok Arananlar

Yurtiçi
Almanya
İngiltere
İtalya
İspanya
ABD
Rusya
Fransa
Yunanistan
Ukrayna