Bedava patatesleri sokağa döktüler

Bedava patatesleri sokağa döktüler
Güncelleme:

Toprak Mahsulleri Ofisi'nden üreticiye destek olmak için alınan ve vatandaşlara ücretsiz şekilde dağıtılan patatesleri yere serildi. Vatandaş patateslerin arasından sağlamlarını seçerek eve götürdü.

İktidarın üreticiye destek olmak amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) aracılığı ile satın alarak Türkiye genelinde dağıtmaya başladığı patateslerin, yeşillendiği ve tüketilmesinin sakıncalı olduğu öne sürüldü. Depolarda uzun süre beklemesinden dolayı morarmaya başlayan patateslerin artık tohumluk olarak kullanılabileceğini belirten üretici, bu patateslerin halka dağıtımını doğru bulmadığını söyledi.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Otuz Ağustos mahallesi muhtarlığı önüne TIR’larla getirilip boşaltılan patateslerde güneş yanığına bağlı aşırı siyahlaşma ve yeşil görüntülere rastlandı. Uzmanların sağlık açısından “kesinlikle uzak durun, yemeyin” demesine rağmen, bedava patateslere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Dağıtım işleminin ekonomik durum aranmaksızın yapıldığını belirten muhtar Tarkan Çolak, “Talepte bulunan vatandaşlardan ad, soyad ve T.C. numarası ile birlikte oturdukları binanın adını alıyoruz. Ücretsiz patatesleri bu şekilde dağıtıyoruz. Yaklaşık 2 bin aileye soğan ve patates dağıttık, ihtiyaç halinde yeni talepte bulunabiliriz” dedi.

"SAĞLIK AÇISINDAN UYGUN DEĞİL"

Kayserili patates üreticisi Murat Yeşeren de iktidarın bu konuda geç kaldığını öne sürdü. Halka dağıtılan patateslerden bir kısmını göstererek bilgi veren Yeşeren, “Bu patateslerde güneş yanığı oluşmuş ve yeşillenmiş. Yenme süreleri bitmiş. Bu tüketilirse, karın ağrısı yapar. Bunlar artık tohumluk olmuş” diye konuştu.

ANKA

Etiketler Patates soğan Yardım