Belediye Personeline İlk Yardım Sertifikası Verildi

Belediye Personeline İlk Yardım Sertifikası Verildi

Niğde 112 Ambulans Servisi Başhekimliği'nde düzenlenen ilk yardım eğitimini alan Niğde Belediyesinin 40 personeline sertifikaları törenle verildi.

Niğde 112 Ambulans Servisi Başhekimliği'nde düzenlenen ilk yardım eğitimini alan Niğde Belediyesinin 40 personeline sertifikaları törenle verildi.

112 Ambulans Servisi Başhekimliğinde düzenlenen sertifika törenine Niğde Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Yiğit, İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel ve eğitim alan personeller katıldı.

Kazalarda ilk yardımın zamanında yapılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Niğde Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, "Meydana gelen kazalardaki ölümler ve sakat kalmaların en büyük nedenlerinden birisi de kazalara müdahale eden kişilerin ilk yardım uygulamalarını bilmemesi veya yanlış uygulama yapması. Bu nedenle kazalarda yapılacak ilk yardımın zamanında yapılması çok önemlidir. Ayrıca yapılan araştırmalarda ortaya koymuştur ki kazalardaki ölümlerin yaklaşık olarak yüzde 10'u ilk beş dakika içerisinde, yüzde 50'si ise ilk yarım saat içerisinde meydana gelmektedir. Bu nedenle olay yerine zamanında yetişebilmek de hayati önem taşımaktadır. Müdürlüğümüz Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nce İlk Yardım yönetmeliği kapsamında kamu ve özel sektörden müracaat eden vatandaşlarımıza yönelik ilk yardım eğitimlerine düzenli olarak devam etmektedir." diye konuştu. m

2016 yılında verilen ilk yardım eğitimleri hakkında bilgi veren müdür Yılmaz, "Bu kapsamda 2016 yılı ilk çeyreğinde 8 seans sertifikalı ilk yardım eğitimi düzenlenmiş olup bunlardan beşi Niğde Belediye Başkanlığı Personeli ve Niğde İtfaiye Müdürlüğü personeli için gerçekleştirilmiştir. Böylece Belediye Başkanlığı personelinden Su ve Kanalizasyon İşleri personeli, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Fen İşleri personeline olmak üzere toplamda 40 Belediye Başkanlığı personeline ilk yardım eğitimi verilerek sertifikaları tanzim edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Niğde Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Yiğit ise İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel ve eğitimcilere teşekkür etti. Konuşmaların ardından eğitimi tamamlayan personellere sertifikaları verildi.