Benzin zammı iptal edildi

Benzin zammı iptal edildi
Güncelleme:

Benzin fiyatına bu gece yarısı gelmesi beklenen 96 kuruşluk zam iptal edildi.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM VAR MI?

Petrol fiyatlarında resesyon baskısı fiyatları aşağı çekmeye devam ediyor. Brent petrol yüzde 5'i aşan kayıpla 107 doların altını gördü.

Gün içerisinde yarından geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı benzin grubunda 96 kuruş fiyat artışı meydana geldiği ve artışın pompa satış fiyatlarına yansıyacağı belirtilmişti. Bu zam iptal edildi.

Motorin ve LPG'de ise fiyat değişimi yok.

Güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde: 

İstanbul'da motorin litre fiyatı 26,69 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 25,20 liradan satılıyor.

LPG litre fiyatı indirimin 10,70 liradan satılıyor.

BRENT PETROL

 Petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) düşük üretim hacmi, Libya'daki belirsizlik ve Rusya'ya uygulanan yaptırımların küresel arzı düşürmesine rağmen küresel resesyon endişeleriyle geriledi.

Norveçli petrol ve gaz işçileri ücret artışı talebiyle greve gittiler. Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Bağımsızlık Günü sebebiyle kapalı olan piyasa, açılışında grevi olumlu fiyatlamadı.

Norveç enerji şirketi Equinor grev nedeniyle bugün petrol ve gaz üretiminin günlük 89.000 varil petrol azalarak 27.500 varil gaz üretimi oluşturacağını söyledi. Arzın daralacağı sinyalini alan piyasada Brent petrol fiyatları yükseldi.

Brent petrol 114,32 dolara kadar yükseldikten sonra hafifçe geri çekilerek (saat 07:55 itibarıyla) 113,60 dolar noktasına geldi.