Benzine büyük zam! 21 TL de aşıldı

Benzine büyük zam! 21 TL de aşıldı
Güncelleme:

Zam üstüne zam gelerek Cumhuriyet tarihi rekorunu kıran benzin fiyatlarına dün gece itibariyle gelen zamla birlikte 1 litre benzin 21 TL'yi aştı.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki yükselişler akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Son olarak benzin fiyatına zam geldi. Benzinin litre fiyatı 78 kuruş arttı.

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 105,16 dolardan işlem görüyor. Dün 106,96 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 102,46 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.51 itibarıyla kapanışa göre yüzde 2,64 artışla 105,16 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 102,28 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlarındaki bu durum benzin fiyatlarına zam olarak yansıdı.

Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 78 kuruşluk zam geldi. Böylelikle zam sonrası benzin İstanbul'da 21,13 liraya; Ankara ve İzmir'de ise 21,22 liraya yükseldi.

Bayram öncesi, 30 Nisan cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 1 lira 33 kuruşluk fiyat artışı gerçekleşmişti.

BRENT PETROLDE DİRENÇ VE DESTEK SEVİYELERİ

Fiyatlardaki yükselişte, küresel petrol arzında yaşanan belirsizlikler etkili oldu. Brent petrolde teknik olarak 105,55 ile 108,74 dolar aralığının direnç, 102,36 ile 99,17 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Dünya piyasasına yön veren petrol olarak tanımlanan brent petrolün piyasadaki durumu sonrası akaryakıt, motorin ve benzin fiyatları son durum merak ediliyor. İşte güncel fiyatlar

İSTANBUL
Benzin: 21,12 TL
Motorin (Mazot): 22,06 TL

ANKARA
Benzin: 21,21 TL
Motorin (Mazot): 22,10 TL

İZMİR
Benzin: 21,23 TL
Motorin (Mazot): 22,15 TL

 Bayram öncesi, 30 Nisan cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 1 lira 33 kuruşluk fiyat artışı gerçekleşmişti.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS İNDİRİM VE ZAMMI DUYURMUYOR

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından sendika, dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.