Berkin Elvan Ölümünün İkinci Yılında Anıldı

Berkin Elvan Ölümünün İkinci Yılında Anıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan,...

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, vefatının ikinci yılında mezarı başında anıldı.

Feriköy Mezarlığı'ndaki anma törenine, Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan ile yakınları, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, CHP'li milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Selina Doğan, Mehmet Tüm, Ali Haydar Hakverdi, HDP İstanbul Milletvekili Gora Paylan ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar, mezara karanfil, ekmek ve "Sana söz, yine baharlar gelecek" yazılı not bıraktı, saygı duruşunda bulunarak, dua etti.

Gülsüm Elvan'ın, mezar başında ağıtlar yaktığı görüldü.

Sami Elvan, Berkin hayatını kaybetmesinin üzerinden 2 yıl geçtiğini anımsatarak, adalet arayışlarının devam ettiğini söyledi.

Soruşturma kapsamında olayla ilgili olduğu gerekçesiyle bir kişinin ifadesine başvurulduğunu anlatan Elvan, "Berkin'in vurulmasının emrini veren kişiler yargılanmadığı sürece, o polisin de yargılanmasının hiçbir anlamı yok" dedi.