Berkin Elvan'ın annesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a isyan etti

Güncelleme:

Berkin Elvan'ın annesi, Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin davada karar çıkmamasına, "Ben çocuğumu istiyorum Recep Tayyip Erdoğan, emir vererek benden aldığın gibi ver çocuğumu" diyerek tepki gösterdi.

Berkin Elvan davasında 19. duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görülüyor. Duruşmanın hakimi Ali İsmail Korkmaz'ın katilini mağdur saymıştı. Berkin Elvan'ın ailesi ise hakimin davaya bakmasını istedi. Av. Can Atalay reddi hakim talebini yeniledi. Mahkeme Başkanı Hakim Mehmet Galip Perk davaya gelmedi. Dava ertelendi.

Gezi eylemleri sırasında 16 Haziran 2013 tarihinde İstanbul'da polisin başına attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın davasında 19. duruşma bugün görülecek. Duruşmaya Ali İsmail Korkmaz'ın katilini mağdur sayan Mehmet Galip Perk atandı. Ali İsmail Korkmaz da Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında öldürülmüştü.

 Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı'nda polisin başına attığı gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün komada kalmasının ardından hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın davasında 19. duruşma bugün Çağlayan Adliyesi'nde başladı.

Duruşmayı Berkin Elvan'ın ailesinin dışında; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP PM üyesi Sevgi Kılıç, siyasetçi Alper Taş ve yönetmen Baran Seyhan izliyor.

Salonun bulunduğu koridorda polisin geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

DAVAYA GELMEDİ

Hakim Mehmet Galip Perk davaya gelmedi. Mahkemede geçici atama ile bir başkan ve bir üye görev yaptı.

 DAVADAN NOTLAR

Av. Can Atalay, daha önce yapılan reddi hakim talebinin gerekçelerini sıraladı ve "Aslında heyet başkanının kendi isteğiyle çekilmesi gerekir" dedi.

Av. Atalay, "esas hakkında beyan için süre istiyoruz" diyerek bitirdi. Mütalaanın tamamının okunması talep edildi ve mütalaa okundu. 

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanık tarafı da mütalaaya karşı beyan için süre istedi. Başkan'ın göreve başlamamış olması bir üyenin de izinli olması sebebiyle duruşma ertelendi. Bir sonraki duruşma 18 Haziran'da görülecek.

GÜLSÜM ELVAN GÖZYAŞLARINI TUTMADI: BEN ÇOCUĞUMU İSTİYORUM ERDOĞAN

Dava tarihinin olay yıldönümünün hemen ertesi olması sebebiyle anne Gülsüm Elvan tepki gösterdi.

 Gülsüm Elvan, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek, 'evladının öldürülmesinden Erdoğan'ın sorumlu olduğunu ve Erdoğan'ın oradaki polislere emir verdiğini' hatırlattı. Gezi Direnişi'nde polis kurşunuyla hayatını kaybedenlerin ölümünden bugünkü iktidarın sorumlu olduğunu söyledi.

Gülsüm Elvan, gözyaşlarıyla isyan ederek, "Ben çocuğumu istiyorum Recep Tayyip Erdoğan, emir vererek benden aldığın gibi ver çocuğumu. Ben çocuğumu istiyorum!" diye isyan etti.

KRT