Beşiktaşın CAS davası... -Kulüp avukatı Emin Özkurt: Beşiktaşın dosyası, zor bir dosya -Yaptığımız savunmanın ardından, buradan Beşiktaş ve Türk futbolu için olumlu bir karar çıkacaktır -Karar, 9 Temmuz

Beşiktaşın CAS davası...     -Kulüp avukatı Emin Özkurt:     Beşiktaşın dosyası, zor bir dosya     -Yaptığımız savunmanın ardından, buradan Beşiktaş      ve Türk futbolu için olumlu bir karar çıkacaktır     -Karar, 9 Temmuz

LOZAN Beşiktaş Kulübü'nün Uluslarası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) açtığı temyiz davasında, kararın 9 Temmuz Pazartesi gününe kadar açıklanacağı bildirildi.

LOZAN Beşiktaş Kulübü'nün Uluslarası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) açtığı temyiz davasında, kararın 9 Temmuz Pazartesi gününe kadar açıklanacağı bildirildi.

Siyah-beyazlı kulübün avukatı M. Emin Özkurt duruşma sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, duruşmanın dört saat sürdüğünü ve kulüp başkanı Fikrat Orman'ın da telefonla katıldığını vurgulayarak, "UEFA'nın Beşiktaş'ı Avrupa'dan men etmesini temyiz eden davamızın duruşması bugün yapıldı. Nihai karar burada alınacak. Pazartesi gününe kadar kararı almak üzere bekliyoruz. Ondan sonra değerlendirme yapacağız" dedi.

Beşiktaş'ın dosyasının zor bir dosya olduğunu ifade eden Özkurt futbolculara ödenmeyen borçlar ve vergi dairesine olan ödemeler nedeniyle problem olduğunu ve rakamların yüksek olduğunu belirtti.

Duruşmada Beşiktaş'ı layık olduğu üzere en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydeden Özkurt, "İyi bir savunma olduğunu düşünüyorum. Nihai kararı mahkeme verecek. Elimizdeki en sıkıntılı nokta, dosyadaki bulguların çok sağlam raporlara ve tespit edilmiş gerçeklere dayanmış olması. Ancak başkan Fikret Orman gerçeklerle yüzleşerek onların üzerine gidiyor. Bu anlayışın CAS tarafından takdir edilmesini bekliyoruz. UEFA Disiplin Kurulu'nda bu yaklaşım takdir gördü ve ceza ertelenmişti. UEFA Tahkim Kurulu ise bunu değiştirmişti. Yaptığımız savunmanın ardından burada Beşiktaş ve Türk futbolu için olumlu bir karar çıkacaktır" diye konuştu.

Özkurt, UEFA'nın konuya son derece ciddi yaklaştığını dile getirerek, 4 kişilik sağlam bir hukuk heyeti ile davaya katıldıklarını aktardı.

Muhabir: Cüneyt Karadağ

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin