Best Business Awards'tan Şekerbank'a Üç Ödül

Best Business Awards'tan Şekerbank'a Üç Ödül

İSTANBUL (AA) - Şekerbank, "Aile Çiftçiliği Bankacılığı" ve "EKOkredi" projeleri ile Best Business Awards'ta üç ödüle layık görüldü.Şekerbank...

İSTANBUL (AA) - Şekerbank, "Aile Çiftçiliği Bankacılığı" ve "EKOkredi" projeleri ile Best Business Awards'ta üç ödüle layık görüldü.

Şekerbank tarafından yapılan açıklamaya göre, bankanın, üretimin sürdürülebilirliği için çiftçiler toprağını, köyünü bırakmasın diye başlattığı "Aile Çiftçiliği Bankacılığı" ve enerji tasarrufunu yaygınlaştırmak, doğal kaynakların sürdürülebilirliğine destek olmak için geliştirdiği "EKOkredi" projeleri ile Best Business Awards'tan üç ödül aldı.


Banka, Awards Intelligence tarafından düzenlenen Best Business Awards'ta "Aile Çiftçiliği Bankacılığı" projesi ile "En İyi Müşteri Odaklılığı" ve "En İyi Yeni Ürün/Servis" ödüllerine layık görülürken, "EKOkredi" projesi ile de "En İyi Ürün/Servis" ödülünü kazandı.

Şekerbank, kırsal kalkınmanın desteklenerek köyden kente göçün önlenmesi hedefiyle 2014 yılının son aylarında "Aile Çiftçiliği Bankacılığı"nı başlatmıştı. Dünyada bir ilk olan proje kapsamında, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünerek küçülmesi, sulama olanaklarının kısıtlı olması, modern tarım tekniklerinin uygulanmaması gibi nedenlerle geliri azalan ve köyünü terk eden çiftçilere 10 yıla varan vadelerle sektörde ilk olan imkanlar tanınıyor. Proje kapsamında son bir yılda 20 bini yeni olmak üzere 60 bin çiftçi ailesine ulaşıldı ve bu alanda yaklaşık 1,6 milyar TL'nin üzerinde finansman sağlandı.


Şekerbank'ın "Aile Çiftçiliği Bankacılığı" projesi ve proje kapsamında hazırlanan reklam kampanyaları, Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nden Golden Drum'a, Midas Awards'tan Mixx Awards'a, Kristal Elma'dan Effie Türkiye'ye, MediaCat Felis'ten Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin İnovatif Sürdürülebilirlik Uygulamaları Yarışması'na kadar ulusal ve uluslararası birçok organizasyondan bugüne kadar 21 ödül aldı. Best Business Awards ile birlikte alınan ödül sayısı 23'e ulaştı.

Şekerbank'ın, boşa harcanan enerji ve emeğin korunması, bu yolla tasarrufun yaygınlaştırılması amacıyla 2009 yılında yine Türkiye'de bir ilk olarak geliştirdiği EKOkredi ile ülkede enerji verimliliği yatırımları uygun koşullarda finanse ediliyor. EKOkredi ile bugüne kadar yaklaşık 79 bin kişiye 672 milyon TL'nin üzerinde finansman sağlanırken, 24,2 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu elde edildi ve 5,2 milyon ton karbondioksit salımı engellendi. 109 bini aşkın konutun yalıtıldığı EKOkredi kapsamında 201 milyon metreküp doğal gaz tasarrufu da gerçekleşti.