Beton pompası yan yattı !

Beton pompası yan yattı !

Kağıthane'ddebir inşaat şantiyesinde beton pompası aşağıya kayarak yan yattı.

Kağıthane'de, bir inşaat şantiyesinin temelinde kullanılan beton pompası kamyonu yokuş aşağı kayarak yan yattı. Kamyon ve beton pompası iki apartmana zarar verirken olayda şans eseri yaralanan olmadı.

Olay saat 22.30 sıralarında Talatpaşa Mahallesi Aydoğan Caddesi Beyözü Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde yapımı süren rezidans inşaatının temelinin kazılmasının ardından iki gün önce beton dökme çalışmaları başlatıldı. Gün boyu süren çalışmaların ardından, operatör, beton pompası kamyonunu yokuş aşağı park etti. Kamyon, birkaç saat sonra yokuş aşağı kaymaya başladı. Durumu fark eden vatandaşlar, tekerleklerin altına takoz koyarak kaymayı engellemeye çalıştı. Tüm çabalara rağmen kaymaya devam eden kamyon, iki binaya çarptıktan sonra yan yattı. İki binada da maddi hasar meydana gelirken olayda şans eseri yaralanan olmadı.

Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Binalardaki bazı dairelerde oturanlar, tedbir amaçlı olarak komşularına sığındı. Evlerinde otururken büyük bir gürültü duyduklarını belirten Ekrem Özdemir, "Sabahtan beri burada duruyor zaten. Yavaş yavaş kaymaya başlamış. Tekerlerin altına takoz koyarak durdurmaya çalışmışlar. Ancak bu sonuçta 40-45 tonluk bir araç bu. Bu şekilde sokak üzerinde durması bile yanlış. Evde çatlaklar bulunduğu için evi boşaltmak zorunda kaldık" dedi.

Kamyonun çarptığı binalardan birinin sahibi olduğunu belirten Veli Albayrak, inşaat yetkililerine yaptıkları bütün ikazlara rağmen beton pompası kamyonunu sokağa yerleştirdiklerini belirterek "Kayıyordu yavaş yavaş. Tehlikeli olduğunu herkes biliyordu. Şantiye şefi de biliyordu. müteahhit de biliyordu, işçileri de biliyordu. İkaz ettiğimiz halde yine de beton pompasını kurdular. Sonunda bu oldu. Can kaybı yok çok şükür. Ancak binada zarar var. Bu zararı kim karşılar artık bilmiyorum" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

DHA