Beü Çaycuma Kampüsü Bahara Önemli Çalışmalarla Girdi

Beü Çaycuma Kampüsü Bahara Önemli Çalışmalarla Girdi

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu eğitim-öğretim yılının başında başladığı çevre düzenleme ve alt yapı çalışmaları...

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu eğitim-öğretim yılının başında başladığı çevre düzenleme ve alt yapı çalışmaları devam ediyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesindeki kampüsler arasında üçüncü büyüklükteki kampüs olan Çaycuma Kampüsü dış cephe kaplamasının yapılması, yeni kütüphanenin yapılarak nitelikli bir şekilde tefrişatı, çalışma salonu yapımı, öğrenci yemekhanesinin yeniden düzenlenmesi, Gıda Teknolojisi ve Ormancılık ve Orman Ürünleri Bölümleri ile ilgili iki yeni laboratuvar yapımı ve kampüs içerisindeki cami inşaatı için çalışmalar da devam ediyor. İbn-i Sina Kampüsü'nde bulunan Gül ü Sani Yusuf Günay Cami'sini de üniversiteye kazandıran hayırsever iş adamı Yusuf Günay Bülent Ecevit Üniversitesi'ne Çaycuma Kampüsündeki camiye de destek olacağını söylemişti.

BEÜ KAZADA HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRENCİSİNİ UNUTMADI

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle 26 Şubat 2015 tarihinde hayatını kaybeden Çaycuma Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı İ.Ö. öğrencisi Sibel Bozkuş'un ismi Yüksekokul eğitim binasında bulunan Örnek Büro ve Toplantı Salonuna verildi. 7 Nisan Perşembe günü Alaplı Meslek Yüksekokulu'nda yapılan Senato Toplantısı'nda senato üyelerinin oy birliğiyle Çaycuma Meslek Meslek Yüksekokulu Örnek Büro ve Toplantı Salonunun adı Sibel Bozkuş Konferans Salonu olarak değişti.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Çaycuma Kampüsü Farabi ve İbn-i Sina Kampüslerinden sonra Çaycuma Kampüsünün üçüncü büyük kampüs olduğunu ve sürekli gelişmesi için çalışma içinde olduklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"Çaycuma Kampüsümüz hızla büyüyen bir kampüsümüzdür. Çaycuma'da daha önce bulunan Çaycuma Meslek Yüksekokulundan sonra açılan Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte farklı alanlarda gelişen bir kampüs haline gelmiştir. Bu nedenle binaları ve derslikleri daha verimli kullanmak durumundayız. Çaycuma Kampüsünü öğrenciler açısından daha kaliteli hale getirmek için başlattığımız çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kütüphane, labaratuvar ve yemekhane yenileme çalışmalarımızda sona geliyoruz. Ayrıca yöre mimarisine uygun güzel bir camiyi kampüsümüze de kazandıracağız. Yusuf Günay beyefendinin desteği ile Çaycuma Kampüsü, camisine de kavuşmuş olacak."

REKTÖR ÖZER: "SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ."

BEÜ olarak sosyal sorumluluklarının ve toplumsal farkındalık oluşturmanın bilincinde olduklarını ifade eden BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, "Senatomuzun aldığı iki yeni kararla Ereğli Meslek Yüksekokulu ve Çaycuma Meslek Yüksekokulu Konferans Salonlarının isimlerini bu bilinçle değiştirdik. Maalesef 26 Şubat 2015 tarihinde elim bir kazayla hayatının baharındaki bir öğrencimiz aramızdan ayrıldı. İstedik ki öğrencimiz aramızda yok ama ismi bizimle birlikte yaşasın. Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması en büyük temennimiz. Topluma katkısı olan ve topluma yönelik yapılan her çalışmanın destekçisi olacağımızı tekrar belirterek, salonlara isimleri verilen öğrencimiz Sibel Bozkuş'a Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.