Bilim kurulu üyesinden Haziran ayı için kritik uyarı

Bilim kurulu üyesinden Haziran ayı için kritik uyarı
Güncelleme:

Türkiye'deki hasta sayısındaki artış ile ilgili yorumda bulunan uzmanlar, artışın test sayısı ile ilgili olduğunu ve salgının düşüş seyrinin devam ettiğini aktardı.

Yeni vaka sayısının geçtiğimiz 3 günde binin altına düşmesi heyecanlandırmıştı ama son 2 günde yeniden artması da bir o kadar akılları karıştırdı. Uzmanlar bu artışın yapılan test sayısına bağlı olduğunu, Türkiye'deki düşüş trendinin devam ettiğini söylüyor.

"REHAVETE KAPILMAYALIM" 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal'a koronavirüsün Türkiye'deki seyrini CNN TÜRK yayınında değerlendirdi. Ünal, "Serbestleşme çıktıkça maske, mesafe, hijyene az uyarsak o kadar oynamaları göreceğiz. Rehavete kapılmak ikinci dalgayı güçlendirir" dedi.

HAZİRAN AYI ÖNEMLİ 

"Salgın ülkeyi ne zaman terk edecek?" sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Serhat Ünal, "Bütün kurallara uyarsak haziran sonunda sıfır vaka sayısını görebiliriz. Havalar ısındı, virüs gidiyor diye bir kavram yok. Tedbirler gevşememeli. Vaka sayısının sıfıra inmesi, tehlikenin geçtiği anlamına gelmeyecek. Bugün sıfır vaka görürüz, ertesi gün üç, sonraki gün dört. Bu oynamalar devam edecek. Bu virüsün kaybolduğu anlamına gelmeyecek. Bu, bizim aldığımız tedbirlerle bir duraksama dönemi. Bunun da kendine göre kuralları var. En az 1 ay sıfır vaka görmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.