Bilimsel rüya rehberi

Bilimsel rüya rehberi

Avustralyalı psikolog, araştırmaları sonucunda bilimsel bir “rüya rehberi” hazırladı.

Avustralyalı Psikolog Ian Wallace 30 yıl boyunca 150 bin vakayı inceledikten sonra en yaygın 9 rüya-kâbusa ulaştı. Çalışmaları ve gözlemleri kapsamında rüyaları yorumlayan Wallace, rüya sonrası insanların ne yapması gerektiğini de belirledi. İşte o en yaygın rüyalar, anlamları ve yapılması gerekenler:

Rüyada uçmak

Anlamı: Uçabildiğinizi görmek hayatınızda size yük olan koşullardan kurtulduğunuz anlamına gelir.

Ne yapmalı: Çoğunlukla özgürlük duygusu, şans veya tesadüfe dayandırılır. Ancak genellikle bu duygu, ağır bir kararı alabildiğinizi veya ağır sorumlulukların dışına çıkabildiğinizi gösterir.

Rüyada düşmek

Anlamı: Hayatınızda belli bir duruma karşı kendinizi çok sıktığınız anlamına gelir.

Ne yapmalı: Kontrolü kaybetmekten aşırı endişe duymak yerine bazen kendinize ve başkalarına güvenmeli, her şeyin doğal olarak yerini bulmasına izin vermelisiniz.

Rüyada bir aracın kontrolünü yitirmek

Anlamı: Otomobiller belli bir hedefe doğru kararlı biçimde yürüme yeteneğinizi simgeler. Hayatınızda başarıya giden yolda yeterince kontrol sahibi olmadığınızı düşünüyor olabilirsiniz.

Ne yapmalı: Bütün kontrolü ele almaya çalışmak yerine denetiminizi gevşetip, içgüdülerinizin size doğru yolu göstermesine izin vermelisiniz.

Rüyada kullanılmayan bir oda bulmak

Anlamı: Bir evin odaları sizin karakterinizin farklı yönlerini temsil eder. Kullanılmamış bir oda bulmak, fark etmediğiniz bir yeteneğinizi keşfetmeniz anlamına gelir.

Ne yapmalı: Fark etmediğiniz yetenekler hakkında daha fazla düşünün. Bu yetenekler karakterinizde size daha fazla oda açacaktır.

Rüyada kovalanmak

Anlamı: Hayatınızda yüzleşmek istediğiniz ama bunu nasıl yapacağınızı bilemediğiniz bir sorun var.

Ne yapmalı: Bu sorun genellikle kişisel bir tutkunuzun peşinden gitmenizi sağlayacak bir fırsata ilişkindir. Korkutucu gelse de sizi kovalayanlar aslında sizin fark etmediğiniz yeteneğinize dikkat çekmeye çalışıyor.

Rüyada tuvalet bulamamak

Anlamı: Tuvaletler en temel ihtiyaçlarımızdan birine, temiz bir yanıttır. Rüyada tuvalet bulamıyorsanız, yaşamınızda ihtiyaçlarınızı dile getirmenize engel olan bir sorun var demektir.

Ne yapmalı: Başkalarının ihtiyaçlarını gözetmektense ihtiyaçlarınızı belirlemek için kendinize vakit ayırın.

Rüyada herkesin önünde çıplak kalmak

Anlamı: Kıyafetlerimizi çevremizdeki insanlara belli bir imaj vermek için seçeriz. Rüyada kalabalığın ortasında çıplak kalındığını görmek hayatınızda sizi zayıf ve korumasız hissettiren bir durumun ortaya çıktığını gösterir.

Ne yapmalı: Sonunda utanç duyma olasılığı yüksek olsa da bazen yeteneklerinizi ortaya koymak için bazı insanlara açılmak gerekir.

Rüyada hazırlıksız sınava girmek

Anlamı: Rüyada hazırlıksız olduğunuz bir sınava girdiğinizi görmek, hayatınızda kendi performansınızı ciddi olarak gözden geçirdiğiniz anlamına gelir.

Ne yapmalı: Hayatınızı sürekli gözden geçirmekten vazgeçin. Karakterinizin gerçek sınavı, yeteneklerinizi kabul etmek, bilginizin hakkını vermek ve başarılarınızı görmektir

Rüyada dişlerin düşmesi 

Anlamı: Dişiniz kendinize ne kadar güvendiğinizi, ne kadar güçlü olduğunuzu sembolize ediyor. Rüyada dişiniz düşüyorsa yaşamınızda özgüveninizi sarsan bir durum var demektir.

Ne yapmalı: Bu durumun sizi güçsüz bıraktığını düşünmek yerine gerçekler üzerinde düşünmeli ve bu tehditlerle başa çıkmaya çalışmalısınız.

HT Hayat