Bingöl'de çevik kuvvet aracına bombalı saldırı: 6 şehit

Bingöl'de çevik kuvvet aracına bombalı saldırı: 6 şehit

Bingöl'de çevik kuvvet aracına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 polis şehit oldu, 3 polis de yaralandı.

Bingöl’de Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis midibüsüne teröristler bombalı saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 6 polis şehit oldu. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, saldırının yolun kenarına park edilmiş ve Türk Bayrağı ile kamufle edilmiş bomba yüklü bir araçla yapıldığını belirtti.

Bingöl’de kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Havalimanı yolunda Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüsün geçişi sırasında, saat 17.45’de büyük birpatlama meydana geldi. Bingöl kent merkezinden de duyulan patlamada, zırhlı polisservis aracı büyük hasar gördü. Araçta bulunan yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Bingöl’deki hastanelere kaldırıldı. Patlamayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

6 POLİS ŞEHİT OLDU

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, kent merkezine 15 kilometre mesafede polisleri taşıyan zırhlı servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Vali Köşger, saldırının çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı polis aracı seyir halindeyken, karayoluna park edilmiş bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu meydana geldiğini belirterek, hain saldırıda 5 polisin şehit olduğunu kaydetti. Köşger, patlamada 4 polisin yaralandığını, 2’sinin durumunun ağır olduğunu da ifade etti.

Öte yandan, yaralı polislerden 1’i kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Bingöl'de çevik kuvvet aracına bombalı saldırı: 6 şehit - Resim : 1

 

BOMBALI ARAÇ TÜRK BAYRAĞI İLE KAMUFLE EDİLMİŞ

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı polis midübüsüne düzenlenen ve 6 polis memurun şehit olduğu bombalı saldırıda yaralanan 4 polis memurundan Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavileri süren 2 polisi, geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Polislere acil şifalar dileyen Vali Yavuz Selim Köşger, ziyaretten sonra hastane önünde olayla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Saldırının yolun kenarına park edilmiş ve Türk Bayrağı ile kamufle edilmiş bomba yüklü bir araçla yapıldığını belirten Vali Köşger, ardından düzenlenen operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandığını bildirdi.

Vali Köşger, şunları söyledi:

"Milletimizin başı sağolsun, vatan sağolsun. Havaalanı nöbetinden dönen çevik ekibimizin zırhlı servis aracına yönelik bir menfur saldırı terör örgütleri tarafından gerçekleştirildi. Yolun kenarına park etmiş bir bombalı araç ile menfur saldırı gerçekleştirildi. Kaputu açık şekilde, arkasına Türk Bayrağı asılı bir şekilde kamufle etmiş. Polis aracımız geçerken patlatılmış. Patlamanın şiddeti ile çok yüklü miktarda patlayıcı madde düzeneği olduğu anlaşılıyor. Şu ana kadar 6 polisimiz şehit oldu. 4 tane polisimiz de yaralı. Yaralılarımızdan durumu ağır olan 2 polisimiz, Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne helikopterler ile sevk edildi. Birisi burada yoğun bakımda, birisi de hafif yaralı olmak üzere 4 yaralımız var" dedi.

’15 METRE FIRLATTI’

Vali Köşger, açıklamasında araca yüklenmiş olan bombanın zırhlı polis aracını 15 metre uzağa savurduğunu ifade ederek, "Patlamanın şiddetiyle polis zırhlı aracı 15 metre öteye savruldu. Şiddetli bir patlama oldu. Zıhlı araçlar normal araçlar gibi değil. Ağırlığı normal araçlara göre daha yüksek araçlardır. Patlamayla ilgili gerekli değerlendirmeleri yapmak üzere bomba uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri olay yerine sevk edildi. Olaydan sonra geniş çaplı operasyonlar başlatıldı ve teröristlerle sıcak temas sağlandı. Operasyonlar sürüyor. Olayla ilgili daha detaylı bilgileri vereceğiz" diye konuştu.

ww-007.jpg