Bir anlık öfkesi hayatını kararttı !

Bir anlık öfkesi hayatını kararttı !

İstanbul'da görev yapan eski bir polis bir anlık öfkesine yenildi ve hayatı karardı.

İstanbul'da görevliyken komiserine musluk suyu verdiği gerekçesiyle işittiği hakaretler sonrası istifa eden polisin başına gelmeyen kalmadı.

İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Eğitim Merkezinden 2009 yılında mezun olan Mehmet Babacan, İçerenköy Polis Merkezi'nde göreve başladı. Eski polis memuru 29 yaşındaki Mehmet Babacan, ikinci görev yeri olan İstanbul Maltepe'deki polis merkezinde yaşadığı basit bir olaydaki öfkesinin ardından hayatı karardı.

BİR ANLIK ÖFKEYLE İSTİFA ETTİ

2012 yılında bir komiserinin kendisinden istediği suyu musluktan getirmesi nedeniyle hakarete maruz kaldığını ileri süren Babacan, bu olayı arkadaşları ile sosyal medya üzerinden paylaştığı için ise daha da artan hakaretlere maruz kaldığını söyledi. Duruma daha fazla dayanamadığını belirten Mehmet Babacan, öfkelenerek istifasını teşkilata sundu.

c_7765.jpg

TAZMİNATLA KARŞI KARŞIYA KALDI

Hayatı kabusa dönen Babacan, mesleğinden olmasının hemen ardından gelen askerlik çağrısı ile ilk şoku yaşadı. 11 ay askerliğini yapan Babacan, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından iş akdini fesh etmesi nedeniyle 8 bin 500 TL para tazminatı ile karşı karşıya kaldı.

"İŞSİZLİK BENİ ÇOK YIPRATIYOR"

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümünü de dereceyle bitiren Babacan, yüksek lisans eğitimi ise Kamu Yönetimi Bölümününde aldı. Daha önce tez hazırladığı teşkilattan ayrılmasının çok basit bir sebep olduğunu vurgulayan Babacan, "Üniversite eğitimimi dereceyle bitirdikten sonra, Polis Meslek Eğitim Merkezinden de 6 aylık eğitim sonrasında İstanbul'da göreve başladım. Daha sonra 2 yıl yüksek lisans yaptım ve kurumum hakkında da bir tez yazdım ve Emniyet Genel Müdürlüğüne sundum ve çok beğenildi. Bu şekilde başarılı çalışmaları olan bir polis memuru olarak daha sonra çok basit bir musluk suyu olayı için şu an işsiz olmam beni çok yıpratıyor" şeklinde konuştu.

c_9106.jpg

"HER ŞEY BİR BARDAK SUYLA BAŞLADI"

Yaşadığı trajikomik olayın gerçekleştiğine ve şu anki sonucuna halen inanamadığını belirten eski polis memuru Mehmet Babacan, "Bir komiserimin benden bir bardak su istemesi ve benim de görev esnasında ona verdiğim suyun damacana suyu değil de musluk suyu olduğunu iddia etmesi sonrasında, görev arkadaşlarım arasında benimle dalga geçip hakaret etmesi sonrasında onurum kırıldı. Bende yaşadığım olayı arkadaşlara anlattım, forum sitelerine yazdım. Daha sonra komiserimin bir arkadaşı görmüş ve bunu komiserime anlatmış. Bu olay ise hayatımı tam anlamıyla kabusa çevirmeye yetti. Çünkü o komiserimin yaklaşık yüz kişilik bir toplantı salonunda herkesin gözü önünde bana etmediği hakaret kalmadı. Beni sürdüreceğini ve hatta anamdan doğduğuma pişman edeceğini söyledi. Bende bu konuyla ilgili üstlerime şikayette bulundum ancak bir sonuç alamadım. Kendimi bir boşlukta hissettim ve 2012 Eylül ayında polislik mesleğimden istifa ettim" diye konuştu.

c_8768_2.jpg

3 YILDIR İŞSİZ, NİŞANLISI DA TERK ETTİ

Olayların evlilik hazırlığı yaptığı bir dönemde yaşandığını belirten Babacan, sürecin nişanlısı ile de arasını açtığını ifade etti. Evlilik hazırlığı yaptığı nişanlısının kendisini terk ettiğini belirten Babacan, "Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tazminat bedeli olarak 8 bin 500 TL borç gönderildi. Bu parayı ödemem mümkün değildi. Askere gittim, 12 ay askerlik yaptım. Süreçte, 'işimden ayrıldım' diye ailemle aram açıldı. Ekonomik sorunlar yaşamaya başladım hatta evlilik hazırlığında olduğumuz nişanlım tarafından terk edildim" diye konuştu.

GÖREVİNİ GERİ İSTİYOR

Yaşananlar ve öfkesi için çok pişman olduğunu belirten Babacan, "Ben İçişleri Bakanlığına ve Emniyet Genel Müdürlüğüne sesleniyorum. Ben görevinde ve eğitim hayatında bu kadar başarılı biri olarak bu yaşadıklarımı hak etmediğimi düşünüyorum. Yaşanan olayın yeniden araştırılarak görevime tekrar kabul edilmek istiyorum. Eğer bu mümkün değilse de başka bir iş kolunda da olsa memuriyetimin yeniden verilmesini istiyorum. Gündelik işlerde kendi ihtiyaçlarımı bile karşılayamıyorum. Lütfen bu konuda bana yardımcı olun" diye konuştu.

c_2854.jpg

"OĞLUMUN HASTALIĞA YAKALANMASINDAN KORKUYORUM"

Oğlunun bu yaşadıklarına artık yüreği dayanmadığını belirten eski polis memuru Mehmet Babacan'ın annesi Döndü Babacan ise oğlunun psikolojisinin bozulduğunu ve aklını yitirmesinden korktuğu ifade etti etti. Yetkililerden yardım etmesi konusunda çağrıda bulunan Mehmet Babacan, "Oğlum odasına kapanıp, günlerce dışarı çıkmıyor. Bu yaşadıklarını hazmedemiyor. Ben oğlumu çok zor şartlarda yetiştirdim, okuttum. Şimdi bu şekilde, amansız bir hastalığa yakalanmasından korkuyorum. Çok üzüyor. Yetkililerden sesimizi duymalarını ve bize yardım etmelerini rica ediyorum" şeklinde konuştu.

KOMİSER OLAYI HATIRLAMIYOR

Öte yandan olayın yaşandığı dönemde Mehmet Babacan'ın polis arkadaşları da yaşananları doğrularken, dönemin komiseri Ç.K. ise böyle bir olayı hatırlamadığını ifade etti.