Bir annenin en zor kararı...

Bir annenin en zor kararı...

Bir anne uyuşturucu bağımlısı oğlunu jandarmaya ihbar ederek tutuklanmasını istedi.

Oğlunun uyuşturucu parası bulmak için evdeki eşyaları sattığını gören anne jandarmaya haber verip yakalattı. Çaresiz kadın, oğlunun uyuşturucuyu bırakma sözü vermesi üzerine şikâyetinden vazgeçti

Antalya’da para bulamadığı için evin eşyasını satıp uyuşturucu madde almak isteyen 29 yaşındaki Murat Y. annesi Emine Y.’nin şikayeti üzerine yakalandı. Döşemealtı ilçesinde oturan 2 çocuk annesi Emine Y. Jandarmaya giderek oğlu Murat Y.’nin uyuşturucu almak için kendisinden para istediğini söyledi. Para olmadığını söyleyince oğlunun evdeki eşyaları satmaya başladığını belirten Emine Y., şikayetçi olduğunu söyledi. Bunun üzerine eve gelen jandarma evdeki eşyaları toplarken gözaltına alınan Murat Y. hakkında, Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Annesinin şikayetinden vazgeçmesi üzerine bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Murat Y. mahkemedeki ifadesinde, “Annem uyuşturucu madde bağımlısı olduğum için tutuklanmamı istiyordu. Cezaevine düşünce uyuşturucu bulamayacağım için bağımlılıktan kurtulacağımı düşünerek beni şikayet etti” dedi.

İş de bulamıyor

Anne Emine Y. ise uyuşturucu bağımlısı oğlunun bu yüzden çalışamadığını söyledi. Yalçın, “Para bulamayınca evdeki eşyaları satmaya başladı. Olay günü halıları, matkapı toplamaya başlayınca ben kendisine para bulacağımı söyleyerek çıkıp jandarmaya haber verdim. Ancak oğlum uyuşturucuyu bırakacağına söz verdi. Bu nedenle kendisinden şikayetçi değilim” dedi. 

Mahkeme, yeterli delil elde edilemediğinden, yağma, hakaret ve kasten yaralama gibi suçlardan yargılanan sanığın ayrı ayrı beraatına karar verdi. Beraat kararını duyan Murat Y. bir daha böyle bir suçla karşılarına çıkmayacağına dair mahkeme heyetine söz verdi. Duruşma sonrası DHAmuhabirine açıklamada bulunan Murat Y. uyuşturucunun insanı insan olmaktan çıkaran bir madde olduğunu söyledi. Arkadaş ortamında alıştığı uyuşturucu yüzünden çevresini, işini ve itibarını kaybettiğini anlatan Murat Y. “Bundan kurtulmak istiyorum. Anneme söz verdim. Yeni bir sayfa açıp hayata yeniden başlamak istiyorum” dedi.