Bir günlük göreve 9 günlük harcırah !

Bir günlük göreve 9 günlük harcırah !

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Ada'nın bir günlük görev için 9 günlük para istediği ortaya çıktı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada’nın Paris’te gerçekleştirilen bir günlük ödül programı için 9 günlük izin ve harcırah talep ettiği ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Necat Birecik ile İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Zafer Kayaokay’ın davet edildikleri Hırvat Tiyatro Festivali’ndeki programlara katılmayarak, turistik gezi yaptıkları iddiasının bir benzerinin de Devlet Opera ve Balesi’nde (DOB) yaşandığı ortaya çıktı.

Genel Müdür, besteci ve orkestra şefi Selman Ada, Google Cultural Institute’ün 27Eylül 2015’te Aspendos, İstanbul ve Bodrum’daki festivallere kalite markası vermek için düzenlediği ödül törenine Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 9 günlük görevlendirme ve harcırah alarak katıldı.

Ada, 24 Ağustos 2015’te bakanlık makamına yazı yazarak, Paris’e görevlendirme talebinde bulundu. Talepte “27 Eylül 2015 tarihinde Google Cultural Institute tarafından ev sahipliği yapılacak olan EFFE ödül törenine davet edilmiş bulunmaktayım. Makamlarınızca uygun görüldüğü takdirde 26 Eylül-4 Ekim 2015 tarihleri arasında 6245 sayılı Harcırah Kanunu’nun 34’üncü maddesi gereğince tüm masraflar Genel Müdürlüğümüzce karşılanmak üzere Paris/Fransa’da görevlendirilmem hususunu olurlarınıza arz ederim” denildi.

GÜNLÜK 144 EURO

Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile müsteşarı Haluk Dursun, Ada’nın talebini imzalayarak Fransa programına onay verdi. Ada, günlük 144 Euro olmak üzere, kurumdan 9 güne karşılık toplam 1296 Euro harcırah aldı.