Bir ilimizde daha karantina! Berberler de kapatıldı

Bir ilimizde daha karantina! Berberler de kapatıldı
Güncelleme:

Çanakkale Biga'da korona önlemi: Bir mahalle ve bir sokakta karantina ilan edildi. Karantina bölgesinde; berber, kuaför vb. işyerlerinin faaliyetlerinin 1 Eylül itibariyle durdurulması kararı alındı.

Biga Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1 Eylül’de Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplanarak, ilçede tespit edilen korona virüsü vakalarıyla ilgili Turan Mahallesi ve Hamdibey Mahallesi Dere Sokak’ta alınması gereken tedbirleri görüştü. Toplantıda her iki yerleşim yerinde de 1 Eylül gece yarısından geçerli olmak üzere 14 gün süreyle kısıtlamaların uygulanmasına karar verildi.

 Alınan karara göre Turan Mahallesi ve Hamdibey Mahallesi Dere Sokak’a giriş çıkışlar kısıtlanacak. Karantina bölgesine kolluk görevlileri, sağlık çalışanları, temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtımında çalışanlar, teknik arıza/servis görevlileri girebilecek. Karantina bölgesinde düğün salonu, lokanta, kafe, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokalleri, toplu olarak her türlü kültürel ve sosyal etkinlik faaliyetlerinin yapıldığı tesisler kapatılacak, düğün, nişan vb. merasimler ise yine geçici bir süreliğine ertelenecek. Toplu ibadet yapılmayacak, cenaze törenleri ve taziyelerde kalabalık oluşmamasına dikkat edilecek. Yine karantina bölgesinde; berber, kuaför vb. işyerlerinin faaliyetlerinin 1 Eylül itibariyle durdurulması kararı alındı.

‘LÜTFEN TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM’

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, belediyenin internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanım kurallarına uyulması gerektiğini aksi taktirde vaka sayısının arttığını söyledi. Erdoğan, “Ülke ve millet olarak mücadele ettiğimiz Kovid-19 salgınında kontrollü sosyal hayat dönemindeyiz. Ancak salgın hızla yayılmaya, sağlığımızı tehdit etmeye devam ediyor ve her vaka bizi derinden üzüyor. Covid-19’un en iyi dostunun rehavet olduğunu unutmayarak lütfen tedbiri elden bırakmayalım. Bu zorlu mücadelede bizlere de önemli görevler düşüyor. Alınan her önlemin, bizim, büyüklerimizin, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın sağlığı için olduğunun farkına vararak, sorumlu hareket etmemiz gerekiyor. Tedbirden en ufak bir ödün vermeden lütfen sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanım kurallarına uyalım ve sevdiklerimizi uyaralım” dedi.

Temmuz’da Biga’nın Yolindi Köyü’nde iki kez 14’er günlük karantina uygulanmıştı Mart’ta ise yine iki kez 14’er günlük kısıtlama uygulaması Çan’ın Maltepe Köyü’nde yaşanmıştı.