Biray Önce Firar Etmişti 120 Yıl Hapis Cezası Aldı

Biray Önce Firar Etmişti 120 Yıl Hapis Cezası Aldı

Diş tedavisi için getirildiği Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde 11 Mart'ta firar eden Hünkar Karataş yargılandığı örgüt davasında 120...

Diş tedavisi için getirildiği Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde 11 Mart'ta firar eden Hünkar Karataş yargılandığı örgüt davasında 120 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 5'i tutuklu 7 sanık ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Bülent Dalkıran, sanık Hünkar Karataş'ın 11 Mart 2016 günü firar ettiğinin anlaşıldığını tutanaklara geçirdi.

"MÜVEKKİLİM KATILDIĞI EYLEMLERİ SAMİMİ OLARAK İKRAR ETMİŞTİR"

Hünkar Karataş'ın avukatı, "Müvekkilim katıldığı eylemleri samimi olarak ikrar etmiştir. Katılmadığı eylemler yönünden beraatini talep ediyoruz. Özellikle ölümlü olaya katılmamıştır. Diğer eylemler yönünden mahkemenin takdirine bırakıyoruz" dedi. Duruşmaya katılan sanıklar ise beraatini istedi.

SANIK KARATAŞ 120 YIL 4 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti Hünkar Karataş'ı, "Yağma", "Hırsızlık", "Kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Resmi belgede sahtecilik", "Ruhsatsız silah taşımak", "Örgüt kurma ve yönetmek" gibi değişik suçlardan toplam 120 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer 10 sanık ise 5 ile 130 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

1 SANIK TAHLİYE OLDU

Sanık Muhammet Ali Yamaç'ın tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, Yamaç'ın yurt dışına çıkışını da yasakladı. Mahkeme heyeti, sanıklardan Kadir Sarıçam, Ozan Yaşa, Gökhan Yıldız ve Ergün Başyurt'un tutukluluk hallerinin devamına da hükmetti.

11 MART'TA FİRAR ETMİŞTİ

Hünkar Karataş, 11 Mart 2016'da Metris cezaevinden, tedavi için getirildiği Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde firar etmişti. İstanbul Valiliği de konuya ilişkin yazılı açıklama yapmıştı. Hünkar Karataş diş tedavisi için Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne sevk edildiği belirtilen yazılı açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı: "Saat 15.20 sıralarında, tutuklu Hünkar Karataş hastane tuvaletine götürüldüğü esnada, B.Y. isimli silahlı şahsın yardımıyla ve jandarmaya silah doğrultmak suretiyle hastaneden kaçmışlardır. Görevli jandarma personeli hastanede bulunan vatandaşların zarar görmemeleri maksadıyla hastane içinde silah kullanamamıştır. Hastane dışına kaçan şahısları takip eden jandarma tarafından dur ihtarında bulunmuş, şahısların silahla ateş etmeleri üzerine çıkan çatışma sonucunda B.Y. yaralı olarak yakalanmış, Hünkar Karataş ise firar etmiştir.".