BİTLİSLİ KUYUMCULAR ESKİ GÜNLERİ ÖZLÜYOR

BİTLİSLİ KUYUMCULAR ESKİ GÜNLERİ ÖZLÜYOR

(İHA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde kuyumculuk yapanlar altın fiyatlarında yaşanan artıştan memnun olmadıklarını ifade ederek eski günlerini aradıklarını belirttiler.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kuyumculuk yapanlar altın fiyatlarında yaşanan artıştan memnun olmadıklarını ifade ederek eski günlerini aradıklarını belirttiler.

Rekora koşan altın fiyatlarının altına ve kuyumculara olan ilgiyi azalttığını belirten Tatvan'ın 35 yıllık kuyumcusu Yunus Haspolat, altın fiyatları tavana vurunca işlerinin durgunlaştığını söyledi. İlk başta düğün telaşları nedeniyle atına rağbet olduğunu ancak şimdi ise altının alıcısı olmadığına değinen Haspolat, satışlar durduğu için eski günleri özlediklerini söyledi. Altın fiyatlarındaki artışın Bitlis'teki kuyumcuları pek memnun etmediğini anlatan Haspolat, "Dükkana gelen müşteriye altın

fiyatlarını söylemeye korkar duruma geldik. Altın almaya gelen müşteri fiyatları duyduğunda ya altını almaktan vazgeçiyor, ya da almayı düşündüğü miktardan daha az alıyor. Özellikle takı ve mücevher satışında gerileme yaşandı. Bu sebepten ötürü evlenip düğün yapmayı düşünen birçok genç düğünlerini ertelemek zorunda kalıyor" diye konuştu.

"ALTIN FİYATLARININ UZUN BİR SÜRE DÜŞECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

Altındaki rekor artışın zaman içinde daha da yükseleceğini belirten Haspolat, uzun bir süre daha altın fiyatlarında bir düşüş beklemediklerini söyledi. Beş sene önce asgari ücretle çalışan bir işçinin maaşıyla 5 cumhuriyet altını alabildiğine ancak bu gün yine bir asgari ücret alan işçinin maaşıyla sadece 1 cumhuriyet altını alabildiği söyledi.

Haspolat, altın fiyatlarında uzun vadede düşüş olmaması durumunda birçok esnaf ve vatandaşın mağdur olacağını sözlerine ekledi.