Bitlis'teki orman yangını 4 gün sonra kontrol altında

Bitlis'teki orman yangını 4 gün sonra kontrol altında
Güncelleme:

Bitlis'te 4 gün önce çıkan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan orman yangını, kontrol altına alındı.

Bitlis-Van kara yolunun 35'inci kilometresi ile Bitlis-Diyarbakır kara yolunun Buzlupınar mevkisi yakınlarında, iki ayrı noktada 4 gün önce orman yangını çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine her iki bölgeye ekipler sevk edildi. Ekipler, Bitlis-Van kara yolu üzerindeki yangını bir gün sonra kontrol altına aldı.

4 GÜN SONRA TAMAMEN KONTROL ALTINDA

Rüzgarın yön değiştirmesiyle geniş bir alana yayılan Bitlis-Diyarbakır kara yolu üzerindeki yangın ise geniş bir alana yayıldı. Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü, Jandarma, Bitlis Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Siirt ve Van’dan gelen 90 kişilik ekip ile bir yangın söndürme helikopteri müdahale etti.

Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş, yangının sabah saatlerinde kontrol altına alındığını duyurdu. Baydaş, yangına 1 helikopter, 4 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 6 pikap ve Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ne ait 2 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile müdahale edildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bugün yangının 4’üncü günü. Yapılan çalışmalar sonucunda yangının dört bir etrafını kontrol altına aldık. Bölgede hafif bir rüzgar var. Yer yer de dumanlar ve közler bulunuyor. Rüzgarın ters esmemesi ve diğer bölgelere sıçramaması durumunda yangını söndürmüş olacağız. Buradan halkımıza da seslenmek istiyorum. Yanan sigara izmaritlerini atmamaları, ayrıca piknik yaptıkları alanlardaki köz ateşleri de suyla söndürmeleridir. Basit bir hatanın nelere mal olduğunu hep birlikte gördük."