Bitmek bilmeyen tartışma... Sosyal medyada ''kış saati'' isyanı başladı

Bitmek bilmeyen tartışma... Sosyal medyada ''kış saati'' isyanı başladı
Güncelleme:

Türkiye'de 2016 yılından beri uygulanan sabit saat uygulaması bu sene de tartışma konusu oldu. Özellikle çocukların sabahın karanlığında okula gitmek zorunda olması sosyal medyada tepki çekti.

Avrupa'da 30 Ekim Cumartesi'yi 31 Ekim Pazar gününe bağlayan gece 03.33'te saatler bir saat geriye alındı. Kış saati uygulamasına geçen çok sayıda ülkenin aksine Türkiye'de 2016 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı nedeniyle saatlerde herhangi bir değişiklik olmadı.

KARANLIKTA OKULA GİDEN ÇOCUKLAR BÜYÜK PROBLEM YAŞIYOR
Gün ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamak maksadıyla alınan karar bu kış ise yine birçok vatandaşın tepkisine neden oldu. Sabahın kör karanlığında evden çıkmak zorunda kalan vatandaşların evlerine de yine karanlıkta dönmeleri büyük tepkiye neden olurken, özellikle çocukların okula gelip gitmelerinde ciddi sıkıntılar yaşaması nedeniyle veliler de zor durumda.

TWITTER'DA TT OLDU
Dünyanın birçok ülkesinin kış saatine geçmesine rağmen Türkiye'de son 5 yıldır devam eden sabit saat uygulaması özellikle sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Yorumların yağmur gibi gelmesi sonrası "#kışsaati" etiketi Twitter'da kısa sürede TT oldu.