Bmc İşçileri Meclise Hareket Etti

Bmc İşçileri Meclise Hareket Etti

Yaklaşık 6 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bir süredir çeşitli eylemler yapan İzmir-Pınarbaşı’nda kurulu BMC fabrikası işçileri, bugün Ankara’ya TBMM'ye hareket etti.

- Yaklaşık 6 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bir süredir çeşitli eylemler yapan İzmir–Pınarbaşı’nda kurulu BMC fabrikası işçileri, bugün Ankara’ya TBMM'ye hareket etti.

Ankara'ya 17 otobüs hareket ederken, 17 otobüs de İstanbul'da BMC’nin bağlı bulunduğu Çukurova Holding’in genel merkezine yola çıktı. Hareket öncesi bir açıklama yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, "Bugün saat 14.00’a kadar süre alınmasına karşın, işçilerin durumunu görüşecek kimseyi bulamadık. Şu ana kadar elle tutulur gözle görülür somut bir sonuç olmadı. Bu şirketi, devleti yönetenleri, ekonomiden sorumlu devlet bakanını ve sanayi odasını şiddetle kınıyorum. Burada üretilen araçlar dünyanın yetmiş ülkesine satıldı ve bugün hala kullanılıyor. Bu işten sonuç almadan buraya geri dönmeyeceğiz. Şimdi 34 otobüs Ankara ve İstanbul'a hareket edeceğiz. Her geçtiğimiz şehirde duracak ve sesimizi duyuracağız" dedi.