Bodrum depremi sonrası son durum

Bodrum depremi sonrası son durum
Güncelleme:

Bodrum açıklarında meydana gelen depremin ardından açıklama yapan Bakan Eroğlu, tsunami yaşanmadığını söyledi. Kandilli ise tam tersi bir açıklama yapmıştı.

Gökova Körfezi’nde Bodrum açıklarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremi değerlendiren deprem uzmanı Prof. Dr. Zafer Akçığ, bölgedeki fay hatları aktif olduğu için bu depremin beklendiğini belirtti. Prof. Dr. Akçığ, "Tsunaminin bu kadar çok zarar vermesinin sebebi, denizin çekilmeden ve deniz yüzeyindeki kırılmadan dolayı, faylar düşey hareket ettiği için su ters dönerek güçlü bir şekilde kıyıya vurmuş. Araçlar ve tekneler zarar görmüş. Şansımıza bu küçük bir deprem. O yüzden buna ’mini tsunami’ demek daha doğru" dedi.

Tsunami hakkında 10 gerçekTsunami hakkında 10 gerçek

BAKAN EROĞLU: TSUNAMİ DEĞİL

Bakan Eroğlu ise tsunamisi hadisesi yaşanmadığını söyledi.  Eroğlu,  "Bugün maalesef Bodrum, Kos Adası civarında bir deprem vuku buldu. Biraz önce sayın Muğla Valimizle görüştüm. Allah’a çok şükür bir can kaybı yok. Herhangi bir büyük bir maddi kayıp da söz konusu değil. Sadece, Bodrum Belediyesi’ne ait bir limanda yedieminde bekleyen bazı tekneler, su bir miktar yükselince onlar zaten hurda teknelermiş; onlarda hasar var. Onun dışında önemli bir zayiyat yok. Allah’a çok şükür geçmiş olsun diyorum. Özellikle başta Bodrum olmak üzere bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum" diye konuştu.

Kandilli açıkladı: Depremin büyüklüğü 6.6, hissedilen 7.0Kandilli açıkladı: Depremin büyüklüğü 6.6, hissedilen 7.0

Veysel Eroğlu, depremde Kos Adası’nda hayatını kaybeden vatandaşlar içinde taziyede, yaralılara ise geçmiş olsun temennisinde bulundu. Basın toplantısında tabii afetleri anlatan Bakan Eroğlu, sözü yine bugün Gökova Körfezi’nde meydana gelen depreme getirerek, "Bodrum ile Kos Adası arasında Ege Denizi’nde vuku bulan depremde, tsunami hadisesi olmadı. Son aldığım bilgilere göre 10 santimlik bir deniz suyusunun yükselmesi söz konusudur. Bu AFAD’tan aldığımız bilgidir, özellikle paylaşmak istiyorum" ifadeleri kullandı.

Bodrum’da yeni korku ! Halkı panikleten iddiaBodrum’da yeni korku ! Halkı panikleten iddia

’EVLERİNDE HASAR OLUŞANLAR MUTLAKA AFAD YETKİLİLERİNE HABER VERMELİ’

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir ise yaşanan depremle ilgili olarak, "Bu deprem Batı Anadolu tektoniği içinde değerlendirilmesi gereken bir deprem. Yani Ayvacık- Midilli ve Manisa’daki depremlerle ilişkilendirmek daha doğru olur. Batı Anadolu’daki son 7 ayda meydana gelen depremler gerilim farkı oluşturuyor. Kabukta çok sayıda fay olduğu ve kabuk heterojen davrandığı için. Bu nedenle yeni ana şoklar gelişebilir ve bunlar deprem fırtınası yaratabilir. Burada önemli olan şey halk açısından evlerinde hasar oluşanlar mutlaka AFAD yetkililerine haber vermeli. Küçük ölçekli tsunami gelişti evet. Bu nedenle kıyıda yanal yayılma dediğimiz çatlak ve göçükler gelişmiş olabilir. Sarsıntının şiddeti, kırılan fay zonu ve deprem dış merkezine yakınlık, gelişen küçük ölçekli tsunami ve yanal yayılma tümü birlikte çalışarak zararı arttırıyor" dedi.

Etiketler deprem Bodrum